Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Entuzijasti Bjelovar

“Shooters” nudi užitak ljubiteljima kugli i zelenog stola

Biljar Bjelovar
Damir Špehar/PIXSELL
21.02.2011.
u 17:09

Otac i sin, Marijan i Tomislav Rahle, od ovoga su vikenda u akciji “inficiranja” sugrađana čarima mladoga sporta

Zahvaljujući entuzijazmu oca i sina, Marijana i Tomislava Rahle, u Bjelovaru od ovog vikenda javno djeluje profesionalni Biljarski klub pod nazivom “Shooters”. Biljar je jedan od najmlađih sportova u Hrvatskoj, a ova dvojica bjelovarskih zaljubljenika u kugle i zeleni biljarski stol imaju ozbiljnu namjeru svojom ljubavlju “inficirati” i mnoge Bjelovarčane. Naime, u trgovačkom centru u samom središtu grada svojim novcem unajmili su i uredili stotinjak kvadrata za koje vjeruju da će uskoro postati pravo okupljalište brojnih ljubitelja ovog sporta.

– Zasad imamo samo tri licencirana igrača u Bjelovaru i zato nam je želja što prije omasoviti klub kako bismo dobili nove igrače – ističe Tomislav i dodaje da već sa sedam licenciranih igrača klub može sudjelovati na ekipnom prvenstvu Hrvatske. No osnivači kluba ne razmišljaju samo o natjecateljskom aspektu njegova djelovanja.

– Zamislili smo odmah pokrenuti i školu biljara u koju će se moći uključiti svi bez obzira na dob, a posebno nam je želja za biljar zainteresirati mlade te ih tako maknuti iz zadimljenih lokala – ističe i dodaje da kodeks kluba zabranjuje bilo kakvo klađenje i igranje za novac. Premda se biljar najčešće smatra muškom igrom, iskustva drugih sredina pokazuju da i žene mogu biti vrhunski igrači, pa je bjelovarski klub, ističe Rahle, predvidio besplatno članstvo za “ljepši” spol i očekuje njihov veći odaziv.

– Posebno ćemo pokušati animirati učenike po školama po uzoru na Poljsku – dodaje i napominje da se u nas malo zna kako je biljar u toj zemlji drugi nacionalni sport i da u svakoj školi postoje stolovi za igru na kojima učenici od malih nogu mogu trenirati. Mi smo zasad daleko od toga, ali osnivanjem klubova poput ovog to bi se u budućnosti moglo promijeniti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije