Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duljina: 86 znakova

Sa pet novih vlakova do Zagreba Virovitica mu postaje predgrađe

Vlak
Arhiva VL
13.09.2010.
u 14:45

Novi vozni red prijedlog je Sindikata strojovođa, uz suradnju Grada i Županije, a nove će linije biti u dva ranga - brzi i putnički

Studenti, poslovni ljudi, turisti i pacijenti koji na preglede i liječenje putuju za Zagreb od 12. prosinca neće više ovisiti o dosadašnjih pet direktnih vlakova iz Virovitice za metropolu. Prijedlogom sindikata strojovođa Hrvatske i potporom grada i županije iz Virovitice za Zagreb i natrag uvodi se još pet direktnih linija vlakom koje će putovati preko Bjelovara i omogućiti putnicima raniji odlazak i kasniji povratak iz Zagreba.

Isplativ projekt

Prema novom voznom redu, koji će se do 12. prosinca točno definirati, uz postojeće uvodi se brzi vlak u 4.45 sati, putnički u 8 sati, ubrzani u 9.35 i 11.40 sati te putnički u 18.35 sati. Iz Zagreba za Viroviticu uvode se tri nove putne linije i to brzi vlak u 15.45, putnički u 19.25 te ubrzani u 21.50 sati. - Ovo je ekonomski isplativ projekt, a Virovitica je veliko potencijalno tržište. Interes putnika je velik i vjerujemo da ćemo uskoro udvostručiti broj putnika koji je godišnje oko 120.000 - rekao je Dalibor Petrović iz Sindikata strojovođa, napominjući kako je riječ o novoj, racionalnoj organizaciji vlakova kojom će se riješiti višegodišnji problem.

Neće biti stajanja

- Putnici više neće morati gledati na sat i obveze prilagođavati posljednjem vlaku, "Podravci" što iz Zagreba putuje u 17 sati. Za blagdana i nedjelje studenti stoje cijelo vrijeme puta za Zagreb, što će sada biti ukinuto. Ovo je prilika i za poslovnjake, da umjesto auta odaberu vlak i uštede i novac i vrijeme - ocijenio je gradonačelnik Ivica Kirin, dodajući da će s novim vlakovima, koji će putovati gotovo svaki sat, Virovitica biti sličnija predgrađu metropole, a ne gradu udaljenom više od 150 kilometara. Nove linije trebale bi uključivati i stajanje na tzv. maloj stanici u Virovitici.

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:03 26.09.2010.

ELEKTROMANGETNI VLAK super. A mi bi vlakove od Vukovara do ZG za 45 min - 300km/sat i od Splita do ZG za sat i pol. Dali je puno 260km/sat tražiti kada se u Japanu između Tokio - Osaka vozi 800km/sat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije