Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AJMO, ZNALCI!

Riješi ovaj matematički teorem i osvoji milijun dolara!

novac,dolari,nofci,pare
Reuters/PIXSELL
06.06.2013.
u 18:48

Teksaški milijarder D. Andrew Beal napustio je Sveučilište Baylor, ali nikada nije prestala njegova fascinacija brojevima i teorijama koje stoje iza njih, a sada nudi milijun dolara za rješavanje jednog matematičkog problema.

Teksaški milijarder D. Andrew Beal napustio je Sveučilište Baylor, ali nikada nije prestala njegova fascinacija brojevima i teorijama koje stoje iza njih, a sada nudi milijun dolara za rješavanje jednog matematičkog problema, piše ABC News.

Beal je 43. najbogatija osoba u SAD-u prema Forbesovoj listi s imovinom teškom osam milijardi dolara. Nudi milijun dolara onome tko riješi matematički problem, nazvan Bealova pretpostavka, koju on pokušava razriješiti od 1993. godine. Nagradu je pokrenuo 1997. godine i iznosila je 5 tisuća dolara, do 2000. narasla je na 100 tisuća dolara, a sada iznosi milijun dolara.

Sve je počelo Bealovom željom da riješi 350 godina stari misteriju nazvanu Fermatov posljednji teorem. Bealova pretpostavka glasi da je Ax + By = Cz. Detalje zadatka koji morate riješiti za milijun dolara i nagrade možete pročitati OVDJE.

>>Mato Manović ide na europsku olimpijadu u Mađarsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije