Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brane Rafineriju Sisak

Radnici i branitelji spremni za blokadu pruge: Organizirali smo logistiku, šatore, grijanje i prehranu

Predrag Sekulić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/5
14.01.2017.
u 14:04

"Čekamo da na punilište dođe nalog za utovar što bi nam bio signal da blokiramo prugu, na izlazu iz Rafinerije kod Crnca", rekao je glasnogovornik Stožera Predrag Sekulić.

Članovi Stožera za obranu Rafinerije nafte u Sisku i očuvanje radnih mjesta spremni su blokadom željezničke pruge na izlazu iz Rafinerije spriječiti odvoz sirove nafte iz rafinerijskih spremnika na preradu u Rijeku, a odvoz je prema ranijim najavama iz uprave Ine predviđen za sutra.

"Mi se nalazimo u stalnoj pripravnosti i tako smo organizirani da nadziremo punilište cisterni. Čekamo da na punilište dođe nalog za utovar, koji još nije stigao, što bi nam bio signal da blokiramo prugu, na izlazu iz Rafinerije kod Crnca. Spremnost da nam se priključe u akciji najavili su mnogi radnici Rafinerije, sindikati i braniteljske udruge. Organizirali smo logistiku, šatore, grijanje, prehranu i drugo, tako da u blokadi pruge možemo provesti vremena koliko će biti potrebno", rekao je u subotu za Hinu glasnogovornik Stožera Predrag Sekulić.

Već dva mjeseca, kažu u Stožeru, u Sisak se dopremaju željezničke cisterne, koje se nalaze na industrijskim kolosijecima u Capragu i povremeno se koriste za druge potrebe.

U željezničkoj kompoziciji može biti najviše 28 cisterni, što znači da bi se u jednom navratu iz Siska moglo odvesti 1400 tona nafte, koja bi se inače trebala preraditi u Sisku.

Članovi Stožera napominju da eventualna blokada odvoza nafte iz Rafinerije neće ometati ostali željeznički i cestovni promet.

>>Nakon Vladine odluke o Ini, radnici rafinerije bit će zadovoljni: Božić će biti ljepši

>>Evo koliko nas košta preuzimanje Ine od MOL-a

Komentara 47

HY
Hygeia
14:32 14.01.2017.

Sta vi imate i koga blokirati.Sta bi vi naprimjer prodali svoje poljoprivredno zemljiste i onda naredivali kupcu sta smije tu posaditi i kome mora prodati.Vi ste tu samo radna snaga ,samo da radite na nekom vam odredenom mjestu,a ako vamam se nesta ne svida mozete samo strajkati ili dati otkaz i nista vise.

MA
Marko1337
14:17 14.01.2017.

Od INE ćemo teško napraviti perspektivnu tvrtku, jer osim problema Mađara kojima je račan poklonio 25%š1, imamo problem sa brojmnim uhljebima, a veliki dio su dovoženi iz srbije.

DU
Deleted user
14:25 14.01.2017.

Razumijem borbu sindikata za radna mjesta, ali tko može vlasnika natjerati da proizvodi nešto s gubicima. Možda je na to trebalo ranije misliti. Ali nije imao tko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije