Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastali se u Milanu

Putin: Susret s Porošenkom bio je 'dobar i koristan'. Ne želim podijeljenu Ukrajinu

Milano
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
17.10.2014.
u 13:05

Učinili smo korak naprijed u pregovorima o rusko-ukrajinskim odnosima, premda postoje još razlika, ali Europa ne može prihvatiti da Ukrajina bude nestabilna, izjavio je talijanski premijer Matteo Renzi na koncu razgovora ruskog predsjednika Vladimira Putina i ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka

Učinili smo korak naprijed u pregovorima o rusko-ukrajinskim odnosima, premda postoje još razlika, ali Europa ne može prihvatiti da Ukrajina bude nestabilna, izjavio je talijanski premijer Matteo Renzi na koncu razgovora ruskog predsjednika Vladimira Putina i ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka. Putin je kazao kako je susret s Porošenkom, kojem su prisustvovali čelnici Njemačke, Francuske, Velike Britanije i Italije, te najviši dužnosnici EU-a, bio "dobar i koristan", te je najavio daljnje susrete s Porošenkom.

Njih dvojica, zajedno s europskim čelnicima, sastali su se na margini sastanka šefova država i vlada 53 zemlje Europe i Azije. U euro-azijsku organizaciju (ASEM) primljena je na ovom sastanku u Milanu i Hrvatska, a nazočan je bio hrvatski premijer Zoran Milanović.

Dakle, danas je najvažnije bilo sučeljavanje Putina i Porošenka. Europa, koja je prisustvovala kao katalizator, kaže kako je potrebno u potpunosti provesti mirovni plan za istočnu Ukrajinu dogovoren prošlog mjeseca u Minsku. Ne možemo prihvatiti nestabilnu Ukrajinu i napravit ćemo sve što možemo kako bismo vratili nadu Ukrajini, ali važno nam je i ponovno uključiti Rusiju u međunarodne odnose, rekao je Renzi.
Putin je kazao kako ne želi podijeljenu Ukrajinu.

Britanski premijer Cameron je zatražio da Rusija povuče sve vojnike i sve oružje iz Ukrajine, te da poštuje sve mirovne sporazume i prizna rezultate legitimnih izbora koji će se održati u Ukrajini. Ako se to ne dogodi, jasno je da Europska unija mora zadržati sankcije koje je uvela Rusiji, kazao je Cameron.

I njemačka kancelarka Merkel bila je oštra, te kazala kako Europa ima drugačije poglede na to tko je izazvao ukrajinsku krizu od onoga što tumači Putin.

Milanović nam je izjavio kako ono što je danas Putin kazao može biti točno, ali je pitanje je li rekao sve, odnosno istina izlazi na vidjelo kada to nekome zatreba.

Osnovno je da će se razgovori Moskve i Kijeva nastaviti, a danas su se Putin i Poroshenko rukovali na opću radost snimatelja i fotoreportera.

Putin je u Milano stigao u četvrtak uvečer, te je otišao posjetiti bivšeg talijanskog premijera, njegova prijatelja, Silvija Berlusconija u vilu u ulici Rovani u Milanu. Okolne ulice su, dakako, bile zatvorene i pod strogim nadzorom.

Komentara 10

NB
Ne_Bumo_Se_Dali
14:41 17.10.2014.

Predsjednik Putin bio je iskren; on ne želi podijeljenu već cijelu Ujkrajinu!

KI
Kissinger
07:28 18.10.2014.

umjesto da ga ignoriraju američke pudlice(eu političari)oblijeću oko njega.ipak je on prejak igrač za tu družinu-

MX
Mister X
10:04 18.10.2014.

Ukrajini, ali važno nam je i ponovno uključiti Rusiju u međunarodne odnose, rekao je Renzi- Podvaljujuči javnosti glumeči nekoga kao da on ima što reči i da smije odlučiti o bilo čemu bez Husseina Obame ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije