Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NI SVADBE NISU ŠTO SU BILE Novi zakon, žale se Brođani, kvari ozračje

Pušači ispred dvorane, plesni podij zjapi prazan

11.05.2009.
u 16:39

Zakon o zabrani pušenja prošlog je vikenda pogodio i tisuće gostiju brojnih svadbenih svečanosti održanih diljem brodskog Posavlja. Većinu su vremena ovisnici o nikotinu proveli vani, a stolovi u svečanim dvoranama zjapili su poluprazni.

Slavlja manje vesela
– Znam da je zakon donesen radi zaštite zdravlja, ali kako da budem u svatovskoj dvorani, a unutra ne smijem pušiti. Zakon je prestrog, ipak je riječ o privatnoj svečanosti – požalio se Tomislav Delić, gost na jednoj svadbi. Njegov prijatelj Hrvoje Anđelić dodao je da zabranu teško prihvaća jer je strastveni pušač.

– Često sam na svadbama, a za jednu večer popušim i do tri kutije cigareta, pa možete misliti kako se sada osjećam. Žao mi je zbog mladenaca, ali ću više vremena ipak provoditi vani – priznao je Anđelić, dok je Tomislav Vujić dometnuo da će svatovske fešte biti manje vesele jer će pušači umjesto na plesnom podiju boraviti izvan dvorane.

Nema iznimke
U inspekciji kažu da iz zabrane pušenja nisu izuzeti ni objekti u kojima se održavaju svečanosti, a vlasnici dvorana dovedeni su pred svršen čin.

– Više od 30 godina organiziramo svatove i sad moramo goste upozoravati da puše vani. Usto, atmosfera u dvorani drukčija je nego prije jer su plesni podij i stolovi prazniji, a vani velike skupine pušača – kazao je Vinko Zubak, voditelj Slavonskog restorana.

Mario Vuković, vlasnik Vuković-centra u Sikirevcima, dodao je da je zakon nepošten prema roditeljima, mladencima i njihovim gostima, pa se nada da će se zbog toga korigirati.


Neuspio pokušaj mladenkina oca

Među roditeljima koji su ovog vikenda iskusili primjenu zabrane pušenja bio je i Drago Ćurković, koji je u Slavonskom restoranu okupio 450 gostiju u povodu udaje kćeri Ivane. – Zatečen sam time da se zabrana odnosi i na svadbe. Riječ je o svečanosti dviju obitelji i njihovih gostiju. No, moja uvjeravanja nisu pomogla jer se svadba održava u javnom objektu – kazao je.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije