Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

PU Brodsko-posavska: U prvoj polovini ove godine policija evidentirala​ 843 kaznena djela

Konferencija za medije zamjenika Policijske uprave Brodsko-posavske Ivice Ostruna
Ivica Galovic/PIXSELL
14.07.2014.
u 22:05

Problem je i nepropisna brzina, pa su policijski službenici zabilježili 5931 prekršaj, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirali čak 748 vozača.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Brodsko-posavske Ivica Ostrun održao je danas tematsku konferenciju za medije na kojoj je novinare izvijestio o stanju sigurnosti tijekom prvih šest mjeseci ove godine.

Policija je evidentirala ukupno 843 kaznena djela, što je u odnosu na isto razdoblje lani 41 manje. Od ukupnog broja kaznenih dijela uspješno je razriješeno 56 posto. U strukturi općeg kriminaliteta počinjeno je 729 kaznenih djela, 37 iz područja zlouporabe droga, 34 iz područja gospodarskog kriminaliteta, 29 iz oblasti sigurnosti cestovnog prometa i 14 kaznenih djela organiziranog kriminala.

- Što se tiče općeg kriminaliteta bilježimo pad za pet posto u odnosu na isto razdoblje lani. Razriješili smo gotovo 50 posto slučajeva, a u strukturi općeg kriminaliteta najviše je kaznenih dijela protiv imovine, njih ukupno 533, protiv osobne slobode 34, 16 kaznenih djela protiv života i tijela, 16 krivotvorenja, 9 protiv opće sigurnosti, 8 kaznenih djela protiv okoliša, 4 protiv spolne slobode, 8 narušavanja javnog reda i mira, 4 protiv pravosuđa i 3 kaznena djela protiv privatnosti. Teških krađa zabilježili smo ukupno 268 ili 13 posto više no lani, od čega je razriješeno 30 posto. Tu se ističe i kategorija krađa, a počinjeno ih je 190. Što se tiče razbojništva dogodilo se 8 kaznenih djela, što je za četiri manje no lani. Iz oblasti kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji evidentirali smo 94 kaznena djela i tu imamo 45 slučajeva manje no u prvih šest mjeseci prošle godine. Policijska uprava je zabilježila i 34 kaznena djela gospodarskog kriminaliteta koji je u porastu, a 16 takvih slučajeva je više no u prvom polugodištu lani. Manje je organiziranog kriminaliteta za 35 kaznenih djela, a zabilježili smo ih ukupno 14. Tijekom proteklih šest mjeseci bilo je i 37 slučajeva neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Na području Policijske uprave Brodsko-posavske dogodile su se 472 prometne nesreće od čega je jedna s poginulom osobom, 183 s ozlijeđenim osobama i 288 s materijalnom štetom - kazao je zamjenik načelnika Ivica Ostrun, te dodao da je u prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola sudjelovalo 77 vozača i jedan pješak.

Problem je i nepropisna brzina, pa su policijski službenici zabilježili 5931 prekršaj, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirali čak 748 vozača.

>> Usred dana vozio s 3,25 promila alkohola u krvi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije