Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIČE GA ZA PUSTOŠENJE ŠUMA

Posjekao oko 1500 kubnih metra stabala, šteta oko 48.000 eura

Modruš: Cesta prema Maloj Kapeli gdje je pao sportski avion
Boris Scitar/PIXSELL
14.07.2023.
u 09:03

Najviše porušenih stabala izvukao je na stovarište uz šumsku cestu, dok je dio posječenih stabala ostao na jednoj od parcela.

Za pustošenje šuma osumnjičen je 61-godišnjak koji je zbog toga kazneno prijavljen. Kako je priopćila PU primorsko-goranska, sumnjiči ga se da je navedeno djelo počinio tijekom ožujka kada je, kažu u policiji, protivno važećim propisima i bez ikakvih odobrenja u potpunosti posjekao stabla na nekoliko parcela u vlasništvu drugih osoba.

Nadalje, 61-godišnjak se sumnjiči i da je angažirao ovlaštenu osobu koja je na dvije parcele doznačila stabla za sječu, no 61-godišnjak je posjekao više stabla no što je bilo doznačeno. Potom je najviše porušenih stabala izvukao na stovarište uz šumsku cestu, dok je dio posječenih stabala ostao na jednoj od parcela.

U policiji kažu da su se sva posječena stabla nalazila na parcelama na kojima se prema važećim propisima nije smjela obaviti potpuna sječa, a 61-godišnjak se sumnjiči da je porušio  oko 1.500 kubnih metara stabala, koja su mu privremeno oduzeta. Prema trenutnoj cijeni ogrjevnog drva,  ukupna šteta veće je od 48.000 eura. 

Ključne riječi

Komentara 1

GL
globalsolutions
08:23 15.07.2023.

Gdje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije