Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODUZIMANJE MJERA

Policija započinje izvide u splitskom Domu za starije i nemoćne

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL
1/11
08.04.2020.
u 17:47

"S obzirom da su izvidi tajni ne možemo pružiti više informacija o sadržaju mjera i radnji koje ćemo poduzeti", kazali su u policiji.

Splitska policija će na traženje Općinskog državnog odvjetništva započeti izvide u Domu za starije i nemoćne iz kojeg je u bolnicu evakuirano 49 štićenika, a deset ih je zaraženo koronavirusom, doznaje se u policiji.

Policija je potvrdila kako su zaprimili traženje Općinskog državnog odvjetništva u Splitu za poduzimanjem izvida sukladno Zakonu o kaznenom postupku.

"S obzirom da su izvidi tajni ne možemo pružiti više informacija o sadržaju mjera i radnji koje ćemo poduzeti", kazali su u policiji.

U zakonu se navodi kako Državni odvjetnik može naložiti policiji da prikupi potrebne obavijesti provođenjem izvida i 
poduzimanjem drugih mjera radi prikupljanja podataka potrebnih za odlučivanje o kaznenoj prijavi.

U nalogu državni odvjetnik može pobliže odrediti sadržaj izvida ili mjere te naložiti da ga policija odmah obavijesti o poduzetom izvidu ili mjeri. Ako državni odvjetnik naloži prisustvovanje izvidu ili mjeri, policija će ih provesti na način kojim mu se to omogućuje.

Policija je, prema slovu zakona, dužna postupiti prema nalogu državnog odvjetnika, a ako državni odvjetnik nije naložio drukčije, o poduzetim izvidima ili mjerama dužna je izvijestiti državnog odvjetnika najkasnije u roku od trideset dana od primitka naloga.

Državni odvjetnik ima pravo i dužnost stalnog nadzora nad provođenjem izvida koji su naloženi policiji. Policija je dužna izvršiti nalog ili zahtjev državnog odvjetnika u provođenju nadzora nad izvidima i za taj rad odgovaraju državnom odvjetniku.

VIDEO: Na drive-in testiranje na koronavirus možete doći automobilom, taksijem, pa čak i pješke

Komentara 5

KO
Kokoiduhovi
17:59 08.04.2020.

Isuse, pa kaj murija mora utvrditi tko je odgovoran? Pa zar nemaju akte o organizaciji, odgovornosti, obvezama? Kaj je tamo posvemašnja anarhija, pa policija mora sada utvrditi tko je učinio propust?? Tko je onaj tko je odmah po pojavi prvihprvih sumnjivih simptoma bio dužan poduzeti korake?? To će murija utvrditi. Za to plaćamo MUP?? Sramota. Dno dna.

ZE
Zambija export-import
19:32 08.04.2020.

Dom ima četiri kata, a uvidom u antropološke karakteristike ravnatelja isti bi vjerojatno preživio pad sa zadnjeg kata, a i s krova. Dakle, to otpada.

MA
macor
19:26 08.04.2020.

Opet ce neka cistacica nastradati.U HDZ-u vrijedi ona;" Riba se cisti od repa".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije