Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građani ga pohvalili

Policajac heroj ugasio požar: 'Vatra mu je zahvatila i obuću'

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.03.2019.
u 13:09

Josip Šiško policajac je s nešto više od 11 godina službe, a rukovoditelji za njega imaju samo riječi hvale i kažu da se radi o posebno savjesnom i odgovornom policajcu, koji može biti pravi primjer drugim kolegama

Stanovnici naselja Staro Selo i Trnjani na sisačkom području pismeno su sisačko-moslavačkoj Policijskoj pohvalili policajca Josipa Šiška koji se izložio opasnosti kako bi ugasio požar koji im je zaprijetio u nedjelju poslijepodne.

Požar se dogodio u nedjelju, 3. ožujka u poslijepodnevnim satima, na otvorenom prostoru, ali je ubrzo zaprijetio obližnjim kućama. Na požarištu se tada našao sisački policajac Josip Šiško koji je zamijetio kako se vatra na 20-ak metara približila napuštenim kućama, a kako su se vatrogasci na drugoj strani mjesta borili s većim požarom, on je samoinicijativno počeo gasiti požar. 

Od vatrogasaca je tražio metlanicu za gašenje požara i sam je, uz pomoć dvoje-troje mještana vatru i ugasio, izlažući se pri tome neposrednoj opasnosti.

Josip Šiško, kako je priopćeno iz PU sisačko-moslavačke, policajac je s nešto više od 11 godina službe, a rukovoditelji za njega imaju samo riječi hvale i kažu da se radi o posebno savjesnom i odgovornom policajcu, koji može biti pravi primjer drugim kolegama. Ističu da ima i položeni ispit za ispitanog vatrogasca, slijedom kojega se može angažirati i pri gašenju požara te spašavanju ljudi u rizičnim situacijama.

Očito su i mještani ugroženih naselja prepoznali njegovo nesebično angažiranje i hrabrost, o čemu su, sa zahvalnošću, obavijestili i njegove nadređene. 

U nastavku prenosimo pismo građanke koja je pohvalila policajca:

„Poštovani,

osjećam ljudsku i moralnu obavezu pohvaliti djelatnika Policijske postaje Sisak koji je dana 03.03.2019. u terminu između 18 i 19 h gasio požar u mjestu Trnjani. Nažalost, ne znam ime i prezime djelatnika, ali to ćete i sami utvrditi uvidom u evidenciju radnih smjena toga dana.

Mjesto požara je bilo uz samu cestu u selu pri čemu je gorjelo visoko raslinje i šikara. Zbog jakog vjetra bile su ugrožene i okolne nenaseljene kuće. Vaš djelatnik koji je bio sam na terenu, bez vatrogasne pomoći i opreme postupio je izuzetno hrabro i odgovorno. Ušao je doslovno u krug vatre gaseći požar sa samo par litara vode i jednim metalnim predmetom. Vatra je zbog vjetra ugrozila i njegov  život te zahvatila i njegovu obuću. Uz malu pomoć nekolicine stanovnika sela može se reći da je Vaš djelatnik sam ugasio požar koji je mogao biti puno većih razmjera i koji bi vjerojatno izazvao puno materijalne štete.

Smatram da gospodin zaslužuje pohvalu svojih nadređenih i svih nas kao građana jer je svjesno ugrozio svoj život spašavajući tuđu imovinu što bez obzira na prirodu posla govori prvenstveno o njegovoj ljudskosti.“ 

Pogledajte i video požara u Šibeniku:

Ključne riječi

Komentara 1

ZI
zip123
18:55 07.03.2019.

Svaka cast.Respect,majstore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije