Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upravljanje gradom

Počela izrada master plana razvoja turizma u Vinkovcima

vinkovci
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
12.09.2014.
u 15:33

U sklopu radionice doneseni su zaključci kako Grad Vinkovci mora uvrstiti turizam u svoju strategiju razvoja

Grad Vinkovci u suradnji s Institutom za turizam Zagreb pristupio je izradi strategije master plana razvoja turizma grada Vinkovaca i plana upravljanja povijesnom i kulturnom baštinom grada. S tim ciljem održana je radionica koja se sastojala iz dva dijela u sklopu kojih su obavljeni razgovori s najznačajnijim subjektima u turizmu Vinkovaca. Trenutačno je najveći problem slab odaziv privatnih subjekata u turizmu.

U sklopu radionice doneseni su zaključci kako Grad Vinkovci mora uvrstiti turizam u svoju strategiju razvoja, a za to postoji nekoliko bitnih preduvjeta na temelju kojih se turizam treba razvijati. Također, jedan od prijedloga je i razvoj gastronomske ponude uvođenjem autohtonih jela, vina, rakija i likera u gastronomsku ponudu.

Master plan razvoja turizma grada Vinkovaca radi se za razdoblje do 2020. godine te je u sklopu tog projekta predviđeno održavanje nekoliko radionica na kojima će najvažniji dionici turističkog razvoja Vinkovaca moći iznositi sve svoje prijedloge i tako aktivno sudjelovati u izradi master plana.

>> Gradonačelnik Karlić zaželio osnovcima sretan početak nove školske godine

Ključne riječi

Komentara 2

K8
kreso_85
15:37 14.09.2014.

1. Ne treba Vam masterplan, nego samo plan (tj. suradnja svih institucija vezanih uz turizam grada). Sve dok hotelijeri ne suradjuju s TZ-om, TZ s njima, a gradski ured za turizam ignorira apsolutno sve, nema pomaka... 2. (Ne) znam zastoo se angazira institut za turizam. Uz malo iskrene namjere za razvojem, lako se pronadju strucnjaci u turizmu u Hrvatskoj koji su iz Vinkovaca i vjerojatno bi rado sudjelovali u mogucem razvoju. 3. Sve dok u gradskom uredu za turizam "rade" osobe koje nemaju niti jednog dana iskustva s bilo kakvim oblikom turizma, ne mozete od njih ocekivati da ce dati kvalitetan prijedlog. 4. Gastronomska ponuda se ne moze i nece siriti sve do onog trena kada si lokalno stanovnistvo bude moglo priustiti barem jednom tjedno odlazak u nekakav restoran na rucak ili veceru... 5. Ne znam da li se itko pitao sto je s gradskom infrastrukturom. Kakav je gradski prijevoz u Vinkovcima, biciklisticke/pjesacke staze, kako su uredjeni parkovi..... 6. Da li grad ima kakav dogadjaj (event management) osim VK jeseni... Kao Vinkovcanin, zelim iskren uspjeh gradskim djelatnicima u ovome nastojanju ali ih prije svega molim neka budu REALNI i ISKRENI. Ukoliko nisu spremni na izuzetno puno posla, bolje se ne hvatati ovakvog projekta. I na kraju naravno stavka koja vjerojatno brine sve gradjane, cijena studije! Za puno povoljniju varijantu savjeta, bila bi dovoljna suradnja s Opcinom Knezevi Vinogradi, tj. mjestom Karanac. Probajte samo usporediti web stranicu Vinkovaca i Opcine Knezevi Vinogradi...............

K2
kritičar_2
22:18 14.09.2014.

Kakav turizam,još i studija?Gradonačelnik nije sposoban da riješi problem ambrozije u gradu,odvodnja oborinskih voda je iz doba Marije-Terezije.Tranzitni promet i ostala infrastruktura su za njega i njegove pomoćnike velika nepoznanica, a najavljena studija treba poslužiti de se koja kuna "drpi"iz proračuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije