Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istrijani u Zagrebu

Plinio Cucurin novi član savjeta sveučilišta Vern

plinio cucurin
PIXSELL
16.01.2011.
u 16:00

Poduzetnik iz Bala bilježi zavidnu karijeru u gospodarstvu, lokalnoj samopupravi te ne skriva političke ambicije

Plinio Cucurin, ugledni istarski gospodarstvenik i prvi čovjek Ladonje, novi je član Savjeta sveučilišta Vern. Odlučeno je to na Osnivačkoj sjednica Savjeta Veleučilišta VERN’ u kojem sjede brojni eminentni stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva. Djelovanje Savjeta bit će usmjereno daljnjem razvoju društveno odgovornog djelovanja VERN’a.
Članovi Savjeta svojim će znanjem, iskustvom i ugledom doprinositi daljnjem razvoju kvalitete visokog obrazovanja sukladno najvišim međunarodnim standardima, potrebama tržišta rada i interesima cjelokupne društvene zajednice, prenosi službena stranica Ladonje.

U društvu uglednika
Jedan od članova Savjeta Veleučilišta Vern je i predsjednik Ladonje Plinio Cuccurin, on će u Savjetu raditi uz Zvonimira Akrapa, Niku Bulića, Vlatka Cvrtilu, Ivana Đikića, Ivu Gačić, Damira Kuštraka, Peru Lučina, Doris Pack, Ristu Penttila, Hannesa Swobodu i mnoge druge uglednike.

Podsjetimo, Cucurin iza sbebilježi bogatu karijeru u TDR-u i Adris grupi, od malog mjesta Bale kroz drugačiji model vođenja lokalne samouprave napravio je najuspješniju istarsku općinu. Prije par godina ozbiljno je uzdrmao političku scenu Istre pojavivši se s udrugom Ladonja. Političke ambicije širi i izvan Istre, prema Liburniji i Rijeci. Ladonja još nije registrirana politička stranka.

Političke ambicije

-- Ne bježim od činjenice da imam uspješnu poslovnu karijeru i da sam drugi dioničar i član Uprave jedne od najvećih nacionalnih kompanija u Hrvatskoj. Istovremeno, još od mladosti bio sam aktivan član zajednice u Balama,općini Rovinj. No, menadžersko iskustvo u Adrisu i znanja koja sam u međuvremenu stekao omogućili su da danas radim za društvenu zajednicu više nego što sam radio prije - izjavio je na služebnim stranicama Ladonje P. Cucurin u novogodišnjem intervjuu.

Cucurin se skriva svoje političke ambicije

 

 - Danas je riječ “političar” prilično kompromitirana u Hrvatskoj i više asocira na povlaštenu kastu nego na ljude koji rade za opće dobro. No, i to je izazov - pokazati i vlastitim djelovanjem dokazati da i političari i politika mogu biti drugačiji i bolji.

Ključne riječi

Komentara 3

AM
amato
18:17 16.01.2011.

Taj Plinijo pripada drukčijem kovu političara - ljudi koji su se spremni dati za opće dobro. Na jugu Hrvatske se još dugo neće pojaviti takav netko.

1O
1st-opinion
15:52 17.01.2011.

Naka on samo dokaze porijeklo prvog zaradjenog (ukradenog ili opljackanog) milijuna, pa nakon toga moze soliti pamet drugome, sve se zna i nista nije tajna.

EU
eugenie
16:53 19.01.2011.

Ovi dečki iz Verna rade po principu plati pa završi, i na kraju će svi veseli aute prodavati ako uopće budu imali kome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije