Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američko-korejske vježbe

Pjongjang na američko-korejske vježbe zaprijetio "nemilosrdnim" napadima

ratni brod
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.03.2017.
u 15:25

Američki nosač zrakoplova USS Carl Vinson u utorak se pridružio vojnim vježbama Južne Koreje na što je Sjeverna Koreja zaprijetila Sjedinjenim Državama "nemilosrdnim" napadima u slučaju povrede njezina suvereniteta i dostojanstva

Lovci F-18 polijetali su u utorak s nosača zrakoplova u dramatičnom pokazivanju američke borbene moći, povećavajući napetosti sa Sjevernom Korejom koja je uznemirila svoje susjede dvama nuklearnim pokusima te nizom raketnih testiranja u 2016. godini.

Sjeverna Koreja nazvala je uplovljavanje američke borbene skupine istočno od Korejskog poluotoka "nerazboritim" potezom.

"Ako čak i malo prekrše suverenitet i dignitet Demokratske Narodne Republike Koreje (DPRK), njezina će vojska početi nemilosrdne ultraprecizne udare s kopna, zraka, mora i podmorja", prenijela je sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

Kontradmiral James W. Kilby, zapovjednik borbene skupine, rekao je novinarima u Južnoj Koreji da je raspoređivanje zrakoplova rutinski posao, ali su vojne vježbe s Južnom Korejom u središtu operacije. 

Prošli tjedan Sjeverna Koreja ispalila je četiri balističke rakete u more blizu Japana u odgovoru na godišnje američko-južnokorejske vojne vježbe, koje Sjeverna Koreja smatra pripremom za rat. 

>>Jesu li Sjeverna Koreja i Turska izvorišta novog svjetskog sukoba?

>>Japan šalje svoj najveći brod u Južnokinesko more na tri mjeseca

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
18:03 14.03.2017.

Amerikanci budite hrabri kao u Iraku pa uvedite u S.Koreju svoju demokraciju.

BO
borac2525
16:43 14.03.2017.

Pjongjang dosadan si i nebitan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije