Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Župan Dobroslavić:

''Pelješki most je nužda, a trajekt Ploče – Trpanj pomoćno rješenje''

sinisa hajdas doncic
Dalibor Urukalović/Pixsell
09.07.2012.
u 16:15

Trajekt Komarne – Brijesta, na kojem inzistira Hajdaš Dončić, ugrozio bi školjkaše u Malostonskom zaljevu.

– Ne stoji ono što je ministar Siniša Hajdaš Dončić izjavio da po njemu ispada kako je Dubrovačko-neretvanska županija odgovorna za sadašnje neizvjesno stanje s prometnim povezivanjem juga Hrvatske. Odgovornost je na Vladi koja je odustala od gradnje Pelješkog mosta i autoceste od Ploča do Dubrovnika. Činjenica je da je Ministarstvo odstupilo od rješenja koje predviđa prometna strategija i prostorni plan čime je narušen stup stvari – izjavio je Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan.

Što se tiče trajekta, riječ je o postignutom dogovoru s ministrom kada su tražili rješenje kako omogućiti poduzetnicima prijevoz stoke i ostale robe koja sada ne može preko granice u Neumu.

– Bojimo se da bi to moglo biti trajno rješenje što bi bila nebuloza i besmislica – kaže Dobroslavić.

No kako se Pelješki most ni u kom slučaju ne može sagraditi do ulaska u EU, načelnici i gradonačelnici jednoglasno su odlučili da im je najprihvatljiviji trajekt Ploče – Trpanj, što je bio jedan od prijedloga koje im je ministar ponudio.

– Sada on inzistira, kao najprihvatljivijem, na trajektu Komarne – Brijesta. Mi smatramo da bi ugrozio Malostonski zaljev. Potrebno bi bilo naručiti studiju utjecaja na okoliš i promijeniti prostorno-plansku dokumentaciju, što traži vremena. Opcija Ploče – Trpanj je bolja jer je u Trpnju već trajektno pristanište, a dobili bismo i pelješku cestu koja je također iznimno važna – kaže Dobroslavić. Čudi ga inzistiranje Hajdaša Dončića s obzirom na to da je, tvrdi župan, obećao da će poštovati odluku lokalne uprave.

Komentara 173

OB
-obrisani-
17:56 09.07.2012.

koji most, koje podvale, u neumu žive hrvati, nek referendumom odluče u kojoj će državi živjeti, dolje adezenjarski lopovi koji su htjeli izgraditi most i odvojiti hrvatski živalj od matice države,

OB
-obrisani-
17:57 09.07.2012.

radić bi sa igh vjerovatno želio 15% za nacrte mosta, kako se meni čini

OB
-obrisani-
17:56 09.07.2012.

alanford ne, nego bi se svi željeli nakrasti za nekoliko generacija takvim gradnjama više no poznata hrvatska metoda zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije