Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mala aktivistica

Osmogodišnjakinja se limunadom bori protiv trgovine ljudima

Charlie Davis
Foto: Reuters
1/2
21.08.2012.
u 17:47

Vivienne Harr iz SAD-a želi skupiti 150 tisuća dolara, a dosad je prikupila već 30 tisuća

Mnoga djeca bave se prodajom limunade kako bi zaradila nešto novca. Ono što izdvaja 8-godišnju Vivienne Harr iz Fairfaxa u SAD-u jest plemenit cilj – sav novac od prodaje darovat će organizaciji Not For Sale (Nije na prodaju) koja se bori protiv trgovine ljudima. Dosad je prikupila već 30 tisuća dolara, a cilj joj je 150 tisuća.

– Ghandi je bio jedna osoba, Martin Luther King je bio jedna osoba, Majka Tereza je bila jedna osoba... Zašto vi ne biste bili jedna osoba koja pomaže – objašnjava svoju filozofiju ambiciozna Vivienne koja je pokrenula i vlastitu stranicu na kojoj također prikuplja sredstva.

Ova djevojčica u proizvodnji limunade koristi samo limun dobiven poštenom proizvodnjom (fair trade) iako ga je teže pronaći. U početku je naplaćivala dva dolara po čaši limunade, a u međuvremenu je uvela novo pravilo – platite onoliko koliko vam srce kaže. Taj se način prodaje pokazao vrlo uspješnim jer je, kako objašnjava Viviennin otac, prosječna cijena porasla na čak 18 dolara.

– Otkrila sam da mi je srce najispunjenije kada dajem. Otkrila sam da moj grad doista stoji iza mene. Otkrila sam da cijeli svijet stoji iza mene – zadovoljna je Vivienne. Često joj na štand dolaze ljudi koji su za nju čuli iz medija kako bi joj dali veliku donaciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije