Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava u puli

Okrutna majka držala u lancima 27-godišnjeg sina

vezivala sina, pula (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/5
18.08.2011.
u 01:10

Policija je kazala da je slučaj prijavila mladićeva sestra koja se bojala za njegov život

– Pretpostavljala sam da je mladić u stanu, no kad bih njegovu majku pitala gdje, rekla bi mi da nije važno – ispričala je jučer jedna od susjeda obitelji Đorđijevski iz Zadarske 54 u Puli, zgrade čiji je prizemni stan posljednjih godina doslovno bio zatvorom za 27-godišnjeg Ljupču, sina 62-godišnje Slavke Đorđijevski. Susjeda se prisjetila i da je jednom prilikom čula kako se mladić iz kvarta kod gospođe raspituje za njena sina.

– Pitao ju je zašto ga ne pušta van, a ona mu je odgovorila: “Što ću ja njega puštati van da se druži s vama narkomanima” – kazala je susjeda.

Godinama ga nisu vidjeli

No, ni ona ni drugi stanari u zgradi nisu znali, čak niti slutili da bi majka mogla biti toliko okrutna i u stanu držati zatočenog i lancima vezanog vlastitog sina. Tek sad im je jasno zašto bi, kad bi odlazila, ulazna vrata s vanjske strane osigurala lancima.

Druga susjeda, iz stana iznad Đorđijevskih, kaže da nikad ništa nije čula. Nikakvih svađa, lupanja, kucanja, mladićevih poziva upomoć. Da je bilo što čula ili naslutila ovakav užas u stanu ispod njena, sigurno bi, tvrdi, nekako intervenirala. No, svi se sada prisjećaju da mladića godinama nisu vidjeli, još otkako je završio srednju tehničku školu. Užasnulo ih je kad su čuli da je majka sina držala vezanog u smočnici površine nekoliko “kvadrata”. S njom se susjedi baš i nisu družili, no ponavljaju da nekih većih problema s obitelji u prizemnom stanu nije bilo.

Na sigurnom kod sestre

Mio je, vezan lancima, kazala je mladićeva sestra, koja je zlostavljanje odraslog brata prijavila policiji, a k tome ga je majka, tvrdi, izgladnjivala. Inače je imala jak utjecaj na njega, a sestra je medijima ispričala i da ih je oboje dok su bili djeca zlostavljala. U strahu da će brat Ljupče umrijeti sestra, koju majka nije puštala u stan da ni vidi brata niti s njim razgovara, sve je ispričala policiji. Prošle nedjelje, po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Puli, policija je ušla u stan, izbavila mladića, a majku uhitila. Bio je mršav i zapušten, blijed, duge kose i brade, a upravo tako ga je opisao i susjed koji ga je jednom vidio kako viri kroz zatvorene prozorske rebrenice na ulicu. Za Ljupču je, na sreću, noćna mora završila i sad se oporavlja u sestrinoj obitelji. O svom utamničenju, međutim, ne želi govoriti.

Monstruoznoj je majci istražni sudac odredio mjesec dana pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Na teret joj se stavlja protupravno oduzimanje slobode i nasilničko ponašanje u obitelji, za što se može izreći kazna do deset godina zatvora.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar cro1com
cro1com
02:09 18.08.2011.

Antifasisti u akciji,ponovo.

KO
kobal
07:04 18.08.2011.

Kakva je to majka? Ona bi trebala biti prva koja će zaštititi svoje dijete i od svojih usta otkinuti da bi djetetu dala jesti, a ne izgladnjivati i vezivati ga... Svakakvi monstrumi imaju dar roditeljstva... Prestrašno!

SD
SD
08:58 18.08.2011.

Mozda je sin na heroinu pa ga je pokusala lancima zadrzat da ne pobjegne na ulicu po novu dozu...ili je netko tu bolestan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije