Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon ''curenja'' dokumenta

Odbor za unutarnju politiku zatražio očitovanje Ostojića o izvidima nad Slavkom Linićem

Slavko Linić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
22.09.2015.
u 15:34

– Zatražili smo očitovanje 16. rujna, ono do sada nije došlo i kada dođe onda ćemo sazvati sjednicu odbora – najavio je Tuđman

Nakon što je u javnost "procurio" dokument koji dokazuje da je nad Slavkom Linićem i njemu bliskim osobama PNUSKOK provodio izvide, Linić je 14. rujna poslao Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zahtjev za kontrolu i nadzor policije.

Predsjednik Odbora Miroslav Tuđman članove izvijestio je o Linićevu dopisu te rekao da je već zatražio očitovanje od ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

– Zatražili smo očitovanje 16. rujna, ono do sada nije došlo, a kada bude, onda ćemo sazvati sjednicu odbora – najavio je Tuđman.

Prije nešto manje od dva tjedna mediji su objavili dokument koji dokazuje da je PNUSKOK provjeravao Linića i njemu bliske osobe, a Liniću to vidi kao dokaz da ga se istraživalo po nalogu Zorana Milanovića, što govori od trenutka kada je smijenjen s dužnosti ministra financija. Zbog toga se već jednom obraćao Odboru, no nakon provedenog nadzora većinom glasova je Odbor zaključio da nije praćen.

Isto je i nakon objave ovog dokumenta tvrdio i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić koji je kazao da ga PNUSKOK nije istraživao, već da policija "ima obvezu provjeriti sve navode upravo zato kako bi se eliminirala sumnja o mogućem lažnom optuživanju prije no što dođe do izvida."

>> Slavko Linić: Nisam paranoik, moju obitelj se proganja po svijetu

>> Linić je ipak bio pod istragom

Komentara 4

BU
Bulaba
15:41 22.09.2015.

Ovo će Ranku biti najmanji problem sad kad je odbio primjenjivati zakon o nadzoru granice za što je prisegnuo. Čak ni orao kao Ranko neće moći dva puta u zatvor.

Avatar Oluja 2015
Oluja 2015
15:56 22.09.2015.

Svi su oni u kukuriku kokošinjcu bili stalni gosti u Sisku . Pratili su kumu Marinu po dernecima i balovima oko Siska , ne samo kumovi Slavko i Mirando nego su tu bili i kapitalci sdpija kao što je premijer Zoran , obadva lijeva bivša predsjednika , dobro se žderalao u Sisku dok su imali bivšu bogatu sdp županicu . Nije samo Marina papala naše kune u Sisku , papali su svi kapitalci sdpija .

MI
mijodrenova
15:47 22.09.2015.

Čega se Linić boji ako je čist

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije