Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlagan otpad iz svih dijelova zemlje

Od 1. svibnja na Petrovačku dolu moći će se odlagati samo otpad koji je prikupljen na području Vukovara

Vukovar: Odlagalište otpada "Petrovačka dola"
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
27.04.2023.
u 13:29

Da sam na mjestu tih drugih načelnika i gradonačelnika, koji ne znam gdje će dalje odlagati svoj otpad, odvezao bih smeće pred Vladu ili ministarstvo pa neka oni odgovore što da se radi s prikupljenim smećem – rekao je Sušac.

Od 1. svibnja na komunalno odlagalište Petrovačka dola kod Vukovara do daljnjeg samo otpad koji je prikupljen na području Grada Vukovara moći će se odlagati. Potvrdio je to na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac rekavši kako je osnovni razlog tome nedostatak kapaciteta na ovome komunalnom odlagalištu. S ovom odlukom više od 30 jedinica lokalne samouprave iz deset županija u cijeloj Hrvatskoj od 1. svibnja morati će se za svoj otpad snalaziti kako znaju i umiju. Večernji list je u travnju ove godine, kada je otvoreno pitanje nedostatka kapaciteta, pisao kako u Vukovar deponira se smeće iz cijele Vukovarsko – srijemske županije, ali i iz Varaždina, Dubrovnika… Svi oni od idućeg tjedna morat će za svoj otpad pronaći drugo odlagalište. Sušac je rekao kako Grad Vukovar već neko vrijeme pokušava riješiti problem čestice koja se nalazi uz samu dolu, a gdje je plan da se izgradi nova kazeta za odlaganje otpada.

-Poslije tri godine imali smo u ministarstvu službeni sastanak gdje je otvoren naš predmet. Nažalost nakon tri godine doznali smo da mali dio te čestice, koju bi Vukovaru trebala pokloniti država, je vodno dobro. Pronašli smo način kako to riješiti i sada je potrebno da se odradi sva potrebna procedura kako bi riješili pitanje te čestice – rekao je Sušac.

Dodao je da kada to bude riješeno da će biti pokrenuta javna nabava za izgradnju dodatne kazete za odlaganje otpada. Ako sve bude kako je planirano Petrovačka dola bi iduće godine, negdje u veljači ili ožujku, mogla imati novu kazetu za odlaganje otpada što bi značajno podiglo kapacitete. U isto vrijeme se radi i da se uz Petrovačku dolu osigura još jedna čestica za izgradnju dodatne kazete kako bi pitanje kapaciteta duže vrijeme bilo riješeno što je važno u vrijeme kada država svako malo mijenja svoju politiku oko zbrinjavanja otpada.

-Na žalost mi smo prinuđeni od 1. svibnja zabraniti odlaganje smeća za sve osim za ono prikupljeno na području Vukovara. Žao mi je drugih načelnika i gradonačelnika, ali mi nemamo drugog načina i pri tome građani Vukovara i Vukovar su naš prvi interes. Da sam na mjestu tih drugih načelnika i gradonačelnika, koji ne znam gdje će dalje odlagati svoj otpad, odvezao bih smeće pred Vladu ili ministarstvo pa neka oni odgovore što da se radi s prikupljenim smećem – rekao je Sušac.

VIDEO: Ostaci neidentificiranog vojnog objekta pronađeni u poljskoj šumi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije