Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novogodišnja poruka

Novu godinu Kim Jong-un započeo porukom: Bit će nuklearne katastrofe...

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
01.01.2014.
u 11:21

Sjevernokorejski čelnik osvrnuo se i na smaknuće svojeg tetka Jang Song-thaeka, nekada jednog od najutjecajnijih dužnosnika režima, kojega je nazvao "smećem"

U prvom obraćanju naciji nakon što je dao likvidirati ujaka, a uoči Nove godine, sjevernokorejski vođa Kim Jong-un osvrnuo se na smaknuće svojeg tetka Jang Song-thaeka, nekada jednog od najutjecajnijih dužnosnika režima, kojega je nazvao "smećem". Naglasio je kako je ta "rezolutna akcija protiv frakcionaškog smeća ojačala zemlju" te da je stranka jača 100 puta. Song-thaek je uhićen i pogubljen u roku nekoliko dana polovicom prosinca zbog izdaje i korupcije.

I dok gotovo svi šire dobru volju i žele jedni drugima ostvarenje lijepih želja u 2014., Kim Jong - un je poručio da će doći do nuklearne katastrofe na Korejskom poluotoku ako dođe do novog rata. Tvrdi kako Južna Koreja i SAD dovlače nuklearno oružje na poluotok. Pritom je upozorio i SAD da neće ostati "nekažnjen" u slučaju sukoba, javlja BBC.

- Suočeni smo sa situacijom u kojoj mali slučajni vojni incident može dovesti do totalnog rata, nastavio je Kim u svojoj poruci.

>>Zašto je Kim Jong-un ubio ujaka i što mu je idući korak?

Komentara 18

MA
Majur
12:24 01.01.2014.

Ma trkelja prascic mali....nikad on nece aktivirati nekakvu nuklearnu bombu niti izazvati oruzani sukob iz jednog jedinog razloga,a to je da malac uziva previse u "slatkome" zivotu da bi to riskirao.....

TR
Trempetich
13:16 01.01.2014.

Postoji nekoliko ljudi na svijetu za kojima nitko normalan nebi previše žalio da ih nema.

JA
JackRussell
13:47 01.01.2014.

Tip je takva karikatura od čovjeka, čudno da već nisu bazirali neki crtić na njemu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije