Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno na Odboru

Novi glavni državni revizor bit će HDZ-ovac Ivan Klešić

krasic
Željko Hladika
09.12.2010.
u 11:27

Žestoka svađa između SDP-a i HDZ-a jer je HDZ predložio stranačkog čovjeka za glavnog državnog revizora

Žestoka prepucavanja i prepirka između SDP-a i HDZ-a na saborskom Odboru za izbor, imenovanja i upravne poslove prethodile su odluci da Saboru predlože razrješenje Šime Krasić s mjesta glavne državne revizorice, nakon 16 godina mandata, te na njezino mjesto imenuje Ivana Klešića.

SDP-ovci su grmjeli kako je nedopustiva i sramotna politika da HDZ nastavlja svoju kadrovsku politiku namještanja svojih ljudi na sve ključne položaje u društvu.

- Nijedna stranačka osoba u ovakvim okolnostima ne može biti glavni državni revizor, tvrdi Nenad Stazić. HDZ postavljanjem svoga čovjeka na čelo Državnog ureda za reviziju želi spriječiti po njih negativna revizijska izvješća o financiranju i poslovanju te stranke, koja je, ruku na srce, nastavio je Stazić, pod ozbiljnom sumnjom da se nije financirala na zakonit i transparentan način.

No HDZ je uzvraćao da je oporba propustila pola godine predložiti svoga kandidata ustvrdivši da je nedopustivo njihova kandidata unaprijed kritizirati. A predsjednica Odbora Nevenka Majdenić (HDZ) podsjetila je da je Odbor još u travnju, kada je istekao mandat Šimi Krasić, saborskim klubovima uputio poziv da predlože svoje kandidate za glavnog državnog revizora, ali da je to učinio samo HDZ. Neprimjerenim je ocijenila da se Klešića i njegov ugled obezvrjeđuje i prije nego što je imenovan.

- Na tome mjestu nam treba čovjek potpuno neovisan o politici, poručila je Željka Antunović (SDP) i dodala da SDP nije predložio svoga kandidata jer nisu htjeli kompromitirati nikoga od stručnjak.

Josip Salapić (HDZ) uzvratio je, pak, kako bi od SDP-a, kada već omalovažava HDZ-ova kandidata, bilo pošteno da je makar predložio svoga kandidata.

Kolacijski partner HDZ-a Ratko Gajica (SDSS) bio je suzdržan pri glasovanju o HDZ-ovu prijedlogu. Složio se sa stavom SDP-a da bi Zakon o državnoj reviziji, čiji je prijedlog u saborskoj proceduri, trebalo izmijeniti na način da se glavnog državnog revizora bira na javnom natječaju.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:40 09.12.2010.

Pa nije u redu ,da glavni revizor bude Komunist Moramo gledati da bude netko naš i pod našom kontrolom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije