Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemirna nedjelja

Neonacisti u Stockholmu na građane bocama i petardama

anti nazi Stockholm
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/3
15.12.2013.
u 18:30

Lokalna udruga u predgrađu švedske prijestolnice održala skup protiv rastuće ksenofobije i naci(onalizma) u državi, što je neonaciste izazvalo na napad, u kojem je ozlijeđeno dvoje civila i policajac, a 28 je ljudi uhićeno

U mirnoj i uljuđenoj Švedskoj nakon sedam mjeseci opet neredi. Ovaj put sukobili su se neonacisti i antifašisti, "igrale" su baklje i petarde, bacale se boce.

Kako piše AP, u predgrađu Stockholma Karrtorpu dvije su osobe ozlijeđene, uhićeno je 28 ljudi, a jedan policajac ranjen u leđa teškim predmetom, kad je grupica od 40-ak neonacista napala dvjestotinjak građana, okupljenih u mirnom antinacističkom prosvjedu.

Skup je upriličila lokalna udruga građana, nezadovoljna rastućim ksenofobnim i nacističkim stremljenjima u tamošnjem društvu. Lokalna televizija donosi snimku na kojoj su viđene obitelji s bebama u kolicima kako bježe od eksplozija petardi, čuje se i vrištanje, kao i antifašističke parole.

Odgovornost za napad na mirne prosvjednike preuzela je skupina koja se naziva Švedski pokret otpora.

Švedska traži da se ponovo uvedu vize za Srbiju, BiH, Crnu Goru...
 

Komentara 8

XA
xaron
19:33 15.12.2013.

Pa na slici se vidi nekoliko policajaca i 15-20 civila, ma ko oni bili. U Poljskoj, Bugarskoj... stotine tisuća demonstrira na ulicama protiv vlade zbog teških uslova života, vladine korupcije... Dakle, za VL je udarna vijest ovih nekoliko jada sa sa slike, a one stotine tisuća običnih građana koji se bore za dostojan život ne postoje , nisu vrijedni spomena. Sramota, treba vas sve ukloniti sa posla.

HR
HR4ever
12:51 16.12.2013.

Kako ovo stanje u Svedskoj okaraktezirati,kad su kod nas lampioni drzavni udar,,,,

Avatar Naravno
Naravno
19:03 15.12.2013.

U Švetskoj neredi Zdravo !!! ( Nele i nadrealisti)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije