Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Austrija u potrazi za Priklopilovim pomagačem

Natascha tvrdi da ne poznaje nikakve Priklopilove pomagače

 Natascha Kampusch
10.11.2009.
u 14:31

Natascha Kampusch, oteta 1998. godine kao 10-godišnjakinja na putu do škole u Beču, poručila je preko svog odvjetnika Geralda Ganzgera da ne poznaje nikakve Priklopilove pomagače, izvještavaju austrijski mediji.

Natascha Kampusch, oteta 1998. godine kao desetogodišnjakinja na putu do škole u Beču koja je punih osam godina bila zatvorena u podrumskoj prostoriji ispod garaže obiteljske kuće svojeg otmičara Wolfganga Priklopila (44) sve dok nije uspjela pobjeći u kolovozu 2006. godine, poručila je preko svog odvjetnika Geralda Ganzgera da ne poznaje nikakve Priklopilove pomagače, izvještavaju austrijski mediji.

- Njoj nije poznato tko je pomagao graditi ćeliju - rekao je Ganzger nadodavši da joj „isto tako nije poznato je li gospodin H. bio jedan od onih koji je za sve to znao“ .
Nataschin odvjetnik posebice je istaknuo kako „ona nikada nije ništa skrivala“.
I dok se u Austriji potraga za mogućim Priklopilovim pomagačem nastavlja, Ernst H., njegov najbolji prijatelj koji je pod istragom policije, u razgovoru za dnevni list Österreich tvrdi da je Priklopil počinio „savršen zločin“ i kako on osobno, iako je bio njegov prijatelj, nije o svemu tome ama baš ništa znao.

- To potvrđuje da je ovaj zločin počinjen savršenije nego što je poznato u javnosti. Prilaz ćeliji bio snažno osiguran i skriven: ispred njega nije stajao samo ormar nego i nepomični trezor zazidan i zatvoren sa stražnje strane, a iza jedne utičnice bio je navoj. Bilo je toliko pojedinačnih detalja dovedenih do savršenstva da se i u slučaju da je postojala samo jedna sumnja, u ćeliju nikada ne bi moglo ući - rekao je za bečki dnevnik osumnjičeni Ernst H.

Istaknuo je da je DNK analiza već pokazala da nitko drugi osim Priklopila nije imao pristup tome mjestu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije