Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karamarko za Avaz

'Na položaju Hrvata u BiH moraju raditi ostali konstitutivni narodi'

Karamarko
Patrik Macek/PIXSELL
29.07.2013.
u 18:29

Gospodarsku situaciju i rad državne i lokalne uprave u BiH ocijenio je vrlo lošom, a osvrnuo se i na položaj Hrvata u BiH

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u intervjuu za bosanski Dnevni Avaz izjavio je kako sebe vidi kao novog premijera nakon izbora za dvije godine te da je to jedina realna opcija.

Gospodarsku situaciju i rad državne i lokalne uprave u BiH ocijenio je vrlo lošom, a osvrnuo se i na položaj Hrvata u BiH

– U političkom smislu, nije se daleko odmaklo od prosinca 1995., kada je potpisan Dejtonski sporazum. Štoviše, nazadovalo se, i to na štetu svih naroda, a posebno na štetu Hrvata. Malo je toga što tri naroda u BiH spaja. Nažalost, siromaštvo, loš standard i teška socijalna situacija svih ljudi u BiH neke su od rijetkih stvari koje sva tri naroda povezuju. Položaj Hrvata je dodatno pogoršan zbog političke neravnopravnosti i neimplementacije prava konstitutivnosti, odnosno gubitka prava koja su im bila zajamčena sporazumom iz Daytona, rekao je Karamarko i dodao kako pokušaj majorizacije hrvatskog naroda u Federaciji pogoduje pogubnom procesu, a to je separatizam srpske strane.

Politiku Zagreba prema Hrvatima u BiH nije želio komentirati, no istaknuo je kako je krajnji cilj hrvatske politike u BiH ravnopravnost hrvatskog naroda s ostala dva konstitutivna naroda u svim segmentima društva.

– Bilo bi logično da se sada, kada je Hrvatska već ušla u EU, a BiH to želi, popravi položaj Hrvata u BiH. Prije svega bi na tome trebala raditi druga dva konstitutivna naroda, rekao je Karamarko.

>> Je li Karamarko uspio zabetonirati desnicu ili će ga Kujundžić omesti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije