Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
buje

Na nagovor šefa krivotvorila potvrdu

policija
25.02.2011.
u 11:23

Zaposlenica će biti kazneno prijavljena zbog krivotvorenja isprave, a direktor zbog poticanja na činjenje kaznenog djela.

Kada je u siječnju ove godine 28-godišnjak s područja Umaga došao u referadu umaške policijske postaje htijući registrirati svoj automobil, službenica referade posumnjala je u valjanost probnih pločica koje je 28-godišnjak pokušao razdužiti. Probne pločice izdalo je poduzeće iz Buja pa je provedeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim direktorom poduzeća i 31-godišnjom zaposlenicom. Utvrđeno je da je zaposlenica na nagovor direktora  izdala probne pločice iako poduzeće nema odobrenje za izdavanje pločica, već ga ima poslovnica u Poreču. Krivotvorila je i potvrdu za koju je navela da je izdana u bujskoj policijskoj postaji, izvijestila je istarska policija.

Zaposlenica će biti kazneno prijavljena zbog krivotvorenja isprave, a direktor zbog poticanja na činjenje kaznenog djela.

Komentara 3

LI
liliZG
11:44 25.02.2011.

..vjerojatno ju je bilo strah da ne izgubi posao...............

MO
mozel
22:10 25.02.2011.

kada se otkrije krivac onda krivac uvlaci mnoge druge . Direktor je nagovorio,ali kada bi je direktor nagovarao da se objesi,dali bi ga ona poslusala.Znala je ona da pravi falcifikat i da svjesno gresi pa nije smila slusati direktora.Najbolje da bi direktora kaznili za neciji falcifikat.

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
23:22 25.02.2011.

Problem je opet u zakonu gdje bi poslodavac ili direktor koji potiče drugog djelatnik zlorabeći svoj položaj na činjenje kaznenog dijela izdavanja kojekakvih potvrda trebao trostruko odgovarati za razliku od ovog prvoga kao pravna i odgovorna osoba,pogotovo kada postoji svjedok.Alili da u takvom slućaju da jebeno odgovara.Tada se ne bi niže rangirani djelatnici nalazili u poziciji dvosjeklog mača .A onda direktor neka dobro razmisli o posljedicama ako se nešto otkrije. Međutim dok god odgovorna osoba prima plaću za odgovornost i ne odgovara za navedeno to će tako biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije