Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lički nakit i vezovi

Na izložbi pokazali što su naučili na tečajevima tradicijskih vještina

nakit
Marko Čuljat
14.07.2010.
u 12:38

Umjesto nekih starih materijala, kao što je konjska struna, upotrijebljen je konac. Polaznici tečaja izradili su seriju nakita za folklorni ansambl Pučkog učilišta.

U Pučkom otvorenom učilištu dr. Ante Starčevića u Gospiću danas je otvorena izložba ručnih radova koji su nastali od prošle zime na dva tečaja tradicijskih vještina. Tako je za nešto više od pola godine tridesetak polaznika iz Gospića, Perušića i Otočca svladalo stare tradicijske vještine veza i izrade nakita starog stotinjak godina. Od nastalih ručnih radova priređena je izložba koja je izazvala velik interes Gospićanki. Umjesto nekih starih materijala, kao što je konjska struna, upotrijebljen je konac. Stari nakit veoma se lijepo može redizajnirati i prilagoditi današnjem ukusu. Polaznici tečaja izradili su seriju nakita za folklorni ansambl Pučkog učilišta i danas su im ga predali.

Ključne riječi

Komentara 1

PG
praseca gripa
11:54 20.07.2010.

Vesele me napisi o Liki,a narocito kad se dogadja nesto lijepo,samo mi se cini da je Lika veliko podrucje i da bi se moglo vise pisati, i o kraju, i o ljudima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije