Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKUMENT

Most želi nestranačkog premijera, a Božo Petrov bio bi potpredsjednik Vlade

Božo Petrov
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
07.12.2015.
u 18:20

Milanović i Karamarko izmjenjivali bi se na mjestima prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika Sabora

Most je na današnjem sastanku s koalicijom Hrvatska raste i Domoljubnom koalicijom podijelio dokument pod naslovom "Načelni prijedlog formiranja Vlade Republike Hrvatske i konstituiranja Hrvatskog sabora", prenosi HRT.

Za premijera, zbog "potpuno izjednačenog izbornog rezultata", Most predlaže "nestranačku neutralnu osobu izabranu konsenzusom triju strana". Mjesta prvog potpredsjednika vlade i predsjednika Sabora obnašali bi predsjednici najvećih koalicija, dakle Zoran Milanović i Tomislav Karamarko, po pola mandata.

Most u dokumentu predlaže da njihovu čelniku Boži Petrovu ide mjesto drugog potpredsjednika vlade, a njihov predstavnik dobio bi i mjesto potpredsjednika Sabora. Što se ministarstava tiče, dvije koalicije dobile bi svaka po trećinu, a po šestina bi išla Mostu i nestranačkim osobama.

Kao rok za izjašnjavanje u dokumentu se predlaže srijeda, 9. prosinca, do ponoći.

– U slučaju da samo jedna od strana koje sudjeluju u pregovorima prihvati model vlade s nestranačkim premijerom, a druga ga ne prihvati, Most će započeti pripreme konstituiranja Hrvatskog sabora i formiranja Vlade s tom stranom koja je prihvatila ponuđeni model – piše u dokumentu, uz napomenu da bi u tom slučaju raspodjela odgovornosti bila nešto drukčija. Ako obje strane odbace prijedlog, Most ih poziva da nakon isteka roka ponude drugo rješenje.

>> 'Nitko nema potrebnu većinu. Novi krug konzultacija početkom sljedećeg tjedna'

>> Petrov stiže s ultimatumom: premijer ni Milanović ni Karamarko

Komentara 50

Avatar juricamesko
juricamesko
18:29 07.12.2015.

ja želim biti direktor koncerna BMW samo mi treba suglasnost većine dioničara tako i Boži Petrovu treba većina zastupnika.koja će velika stranka sebe poniziti ovakvim ucjenjivačkim pristupom.

BA
barbaizamerike
18:39 07.12.2015.

Koja je razlika izmedu mosta uz metkovica I mosta za peljesac????? nikakva oba vise u zraku

Avatar M_Cibale
M_Cibale
18:48 07.12.2015.

Toliko o tome da ga ne zanimaju fotelje! Sramota Božo,razočarao si me skroz! Ajmo na nove izbore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije