Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put u nigdje

Most sagrađen “usred ničega” – da drži kabele

most
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
14.03.2011.
u 13:00

- Plinske instalacije i cijevi za vodu mogu se “vješati” na njega i bilo bi suludo, a i skupo, da sam išao bušiti rijeku, objasnio je svrhu građevine gradonačelnik Turk

Most preko rijeke Krapine koji ne vodi nikamo i nadvožnjak na koji se ne možete popeti jer nema prilazne ceste trebali su povezati Zaprešić sa Starom zagorskom cestom, autocestom i trgovačkim centrom Westgateom.

Tako bi se rasteretio i Zaprešić od prometa jer kroz grad na putu prema Zagrebu na dan prođu na tisuće vozila. No, ni dvije godine poslije prilaznih cesta nema, a objekti vrijedni više od 24 milijuna kuna, koliko je do sada u njih uloženo, stoje neiskorišteni.

Čudan prizor novog mosta i tristotinjak metara od njega udaljenog nadvožnjaka preko pruge, a sve to u blizini je zaprešićkoga golfskog igrališta i grobnice bana Josipa Jelačića, sigurno će zapeti za oko svakome putniku namjerniku koji krene u trgovački centar Westgate ili pak dalje Starom zagorskom magistralom prema pitoresknim zagorskim bregima.

Gotovo tijekom 2012.

Most i nadvožnjak, da su spojeni tom obećanom, ali nikada sagrađenom cestom, bili bi svojevrsna zaprešićka obilaznica kojom bi se rasteretile dvije glavne prometnice. Tako bi se jednim udarcem riješila dva problema.

Gužve, most koji ne vodi nikamo i nesagrađena obećana cesta do Jablanovca glavne su zamjerke zaprešićke oporbe vladajućem HDZ-u i gradonačelniku Željku Turku.

On, pak, objašnjava da je most sagrađen kako bi se njime komunalni i DTK-kabeli provukli do Westgatea, što je Grad Zaprešić morao osigurati u sklopu komunalne infrastrukture, a ne zbog same ceste, zbog kojih se najčešće grade mostovi.

– Plinske instalacije i cijevi za vodu mogu se “vješati” na most i bilo bi suludo, a ujedno i puno skuplje, da sam išao bušiti rijeku – slikovit je bio gradonačelnik Turk.

Komunalna infrastruktura i sagrađeni most bili su preduvjeti za nastavak gradnje ceste kojom će i most sagrađen “usred ničega” napokon dobiti pravu svrhu.

– Za manje od mjesec dana raspisat ćemo natječaj za gradnju prilazne ceste. Predviđeno je za to oko 20 milijuna kuna – poručio je Turk.

A kada se natječaj raspiše, obećava gradonačelnik, svi radovi bit će gotovi do iduće godine. Priznao je da cesta nikada nije dovršena zbog besparice.

Radovi se još otplaćuju

– Pa Grad Zaprešić i danas iz proračuna izdvaja novac za te radove. To je zaista strašno – poručuje Denis Begić, predsjednik SDP-a Zaprešića.

Dok se novac za nastavak gradnje ne prikupi, most koji ne vodi nikamo i dalje će stajati usred ničega, a na putu do Zagreba gužve će i dalje vozačima stvarati glavobolju.

Ključne riječi

Komentara 69

BA
baš
16:48 14.03.2011.

baš dobro zgleda. K\'o Partenon!

KR
kreont
16:01 14.03.2011.

Ovo može samo hrvatska glupost i naša svemoćna neučinkovita = glupa administracija. Koja upravo sa ovim primjerom najbolje prikazuje koliko je nedjelotvorna.

OK
okolokućnovodopišalo
13:02 14.03.2011.

hehehehehe.....ludilo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije