Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOST NA FACEBOOKU:

'Tipične podjele na lijeve, desne, ustaše, partizane, postale su – nebitne'

Zoran Milanović i Tomislav Karamarko
Foto: HINA/ Daniel KASAP/ dk
07.12.2015.
u 18:57

"Danas su dvije strane sjedile za istim stolom i nije bilo ni jedne ružne riječi"

– Današnji sastanak početak je jednog novog i demokratskog političkog procesa u Hrvatskoj. Tipične podjele na lijeve, desne, ustaše, partizane, domoljube, nedomoljube, crvene i plave postale su – nebitne – objavili su u Mostu na Facebooku komentirajući svoj današnji sastanak s čelnicima SDP-ove i HDZ-ove koalicije.

– Danas su dvije strane sjedile za istim stolom i nije bilo ni jedne ružne riječi. Malo političkog nadmudrivanja, što je sasvim prihvatljivo jer u ovom kontekstu lijevi i desni 20 godina nisu sjeli za isti stol – stoji u statusu, uz dodatak da je Most ovime itekako opravdao povjerenje svojih birača.

– A sada je sve – na njima. Na onima koju su nam gradili Hrvatsku ovakvu kakva je prethodnih 20 godina. Imaju vremena do subote odlučiti i jedni i drugi pristaju li na naš model i na nestranačkog mandatara. 20 godina su sve odluke bile na njima, Hrvatska je opet većinski odabrala – njih. Pa onda je sasvim korektno da i u ovom ključnom trenutku odluka bude na njima – poručuju iz Mosta.

Današnji sastanak početak je jednog novog i demokratskog političkog procesa u Hrvatskoj. Tipočne podjele na lijeve,...

Posted by MOST nezavisnih lista on 7. prosinca 2015

 

>> Most želi nestranačkog premijera, a Božo Petrov bio bi potpredsjednik Vlade

>> 'Nitko nema potrebnu većinu. Novi krug konzultacija početkom sljedećeg tjedna'

Komentara 23

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
19:22 07.12.2015.

Ustaše-partizani...jedni su društveno osudjeni i doživjeli su osudu po doslovno svim mjerilima a drugi ......a pa njima ćemo oprostiti bez obzira na sve zločine.....e pa ne bu išlo dok svatko ne bude za svoja nedjela odgovarao.

DU
Deleted user
19:15 07.12.2015.

Ponasanje MOSTA I Boze Petrova je zabrinjavajuce,ovo sto oni rade i on govori je van zdravog i razmnog ponasanja. Ja imam sumnju i pitanje gospodinu Petrovu:Bozo tko i sa cime vama ili vasoj obitelji prijeti?

NE
Neonacionalist
19:30 07.12.2015.

Ja mislim da podjela nikad nije bila na osnovi ustaše-partizani nego domoljubni Hrvati nasuprot jugoslavena ilitiga orjunaša , jer recimo imao si domoljubne hrvate i među ustašama-domobranima ali i među partizanima a ove druge jugoslavenčine nisi imao među ustašama negoo samo među partizanima . Partizanska antifašistička borba je bila pravedna i časna posebno u mojoj Dalmaciji nažalost na kraju rata ukaljana zločinima jednog manjeg djela , ali suština problema je što se hrvatski partizani nisu borali za neovisnu Hrvatsku pa amakar ona bila komunistička nego za Jugoslaviju koja je u suštini bila Srboslavija iz koje smo se morali ponovo krvavo izvlačiti 90-tih. Inače, jugoslavenska ideja je nastala u Zagrebu a ne u Beogradu, ta ideja je bila največi promašaj i greška jednog djela Hrvata koji su je podržavali .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije