Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazivaju teorije zavjere

Mjesta toliko tajna na ih je Google Earth pikselizirao

područje u SAD
Foto: Google Maps
1/7
26.01.2016.
u 10:28

Prema bivšem nizozemskom premijeru Ruudu Lubbersu, u bunkerima u zračnoj bazi Volkel spremljene su 22 američke nuklearne bombe

Postoje mnoga mjesta koja je Google Earth pikselizirao ili zacrnio, javlja news.com.au koji je sastavio listu takvih mjesta. Uglavnom su sva ona predmet teorija zavjere.

Mjesto na sjeverozapadu SAD-a u blizini granice saveznih država Washington i Oregon

Riječ je o mjestu vrlo kontroverzne operacije koja je poznata pod imenom HAARP. Oni koji su skloni teorijama zavjere vjeruju da je HAARP tajno oružje za promjenu vremena te su ga okrivili da je izazvalo poplavu, suše, velike nestašice struje pa čak i potres u Iranu.

Naftna rafinerija Százhalombatta, Mađarska

Ovaj mađarski objekt zatražio je da bude obojen u zeleno te da se njegove zgrade i zemljište obrišu, a nitko ne razumije zašto. Još bizarnija je glasina da je jedina stvar koju zelena blokada štiti polje trave. Što dovodi do pitanja: što se nalazi ispod trave?

Brana Keowee, SAD

Nalazi se u Južnoj Karolini,a Google ju je jako zamaglio. Iako vlasti to nisu nikada potvrdile, vjeruje se da brana pomaže u radu nuklearke Oconee. Oni paranoični to mjesto često nazivaju ''američkom Fukushimom''.

Nepoznato područje u sibirskoj tundri u Rusiji

Vjeruje se da je najbliži grad tom nepoznatom području koje je jako zamućeno na Google Earthu Egvekinot. 1986. vlasti su zatvorile mnoge gradove i gradiće, a mnogi od njih imali su više od milijun stanovnika. Neki od gradova imali su misteriozne brojeve uz svoje ime naprimjer Krasnoyarsk-26, Tomsk-7 i Arzamas-16. Posljednji je, kako se vjeruje, bio dom kolonije nuklearnih inženjera koji su stali na kraj američkom nuklearnom monopolu. Neki vjeruju da bi ovo mjesto moglo biti jedan od tih misterioznih gradova koji je preuzela vlast tijekom Hladnog rata. Drugi tvrde da se radi ili o radarskoj postaji ili o presretaču projektila.

Farski otoci, Danska

Nalaze se između Norveške i Islanda u Atlanskom oceanu i pod danskom su vlašću. Nitko ne zna zašto su neki dijelovi arhipelaga zamućeni, ali moguće je da je to ima neke veze s ribarskim pravima.

Zračna baza Volkel, Nizozemska

Prema bivšem nizozemskom premijeru Ruudu Lubbersu, u bunkerima u ovoj bazi spremljene su 22 američke nuklearne bombe. Među njima su i termonuklearne bombe B61 kao i uređaj za kojeg kažu da je četiri puta snažniji od bombi koje su bačene na Hirošimu i Nagasaki 1945. godine.

Zgrada Michael Army Airfielda, vojnog aerodroma u SAD-u

Nalazi se u američkoj saveznoj državi Utah, a na tom mjestu se testira biološko i kemijsko oružje.

Grad Valencia, Filipini

Vjeruje se da je grad sa 160.000 stanovnika sjedište vladinog programa raketne obrane te da je dio grada pikseliziran zbog nacionalne sigurnosti.

Baker Lake, Kanada

Nalazi se u Nunavutu te je dom Inuita u sjevernoj Kanadi. Nije službeno objašnjeno zašto su veliki dijelovi područja zacrnjeni. Međutim teoretičar zavjera Dr. Boylan proveo je mnogo godina u pokušaju da uvjeri stanovnike Zemlje da su zacrnjeni jer se sakrivaju lokacije ''vanzemaljskih farova''. 

>> Ove su se teorije zavjere pokazale točnima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije