Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAĆANJE BIRAČIMA

Škoro čestitao Tomaševiću: 'Mi predstavljamo svjetlo kršćanstva i konzervatizma u Hrvatskoj'

Škoro priznao poraz i čestitao Tomaševiću
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
30.05.2021.
u 21:24

- Imamo svoj put i važno je za reći da na našoj političkoj sceni definitivno predstavljamo svjetlo kršćanstva i konzervatizma.

Miroslav Škoro i njegov Domovinski pokret ostvarili su cilj ulaskom u drugi krug lokalnih izbora u Zagrebu, ali za dodatna iznenađenja snage nije bilo. Zagrepčani su premoćno izabrali Tomislava Tomaševića i Možemo!

No za Škoru osobno ovaj poraz nije običan, doživio ga je na predsjedničkim izborima, parlamentarnim i sad lokalnima. Ali, riječ je o ambicioznom političaru koji gradi novu političku opciju i upravo to će u Domovinskom pokretu isticati nakon svakih izbora, koliko god njima bili (ne)zadovoljni.

 

Ipak, za takve izjave i analize ima vremena, na red je stigao trenutak u kojem Škoro mora priznati poraz te čestitati svom protukandidatu.

- Prije 15 mjeseci nastalo je jedno malo dijete, nazvali smo ga Domovinski pokret. U 15 mjeseci to dijete je postalo samostalno, nije naučilo samo hodati nego zna trčati, preči preko ceste, ima oko 160 podružnica i 12.000 članova, osvojilo je 16 saborskih mandata. To dijete dokazalo je da mu se može čestitati, nakon ovog drugog kruga. Ostvarili smo ciljeve, imamo preko 400 vijećnika, Penava je ostao gradonačelnik našeg Vukovara, osvojili smo Slatinu, Županju, puno mjesta... Ozbiljna smo politička snaga - izjavio je i nastavio:

- Moramo se boriti i kad nije izgledano da ćemo pobijediti. To će biti naš moto. Reći će da je Škoro i treći put izgubio, ali mi smo mlada stranka, imamo svoj put i važno je za reći da na našoj političkoj sceni definitivno predstavljamo svjetlo kršćanstva i konzervatizma. Mi nismo kontaminirani i zato su nam Zagrepčani dali povjerenje za drugi krug. Te promjene jesu bile nužne i uslijedit će već sutra. Da su ovo parlamentarni izbori, značilo bi da smo samo u Zagrebu osvojili najmanje 14 mandata.

30.05.2021., Zagreb - Izborni stozer u drugom krugu kandidata koalicije Mozemo! - Zagreb je NAS! - Zelena alternativa ORaH - Nova ljevica - Za Grad! za gradonacelnika Zagreba Tomislava Tomasevica u Muzeju suvremene umjetnosti. Tomislav Tomasevic Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

Uslijedila je i čestitka...

- Želim čestitati Tomislavu Tomaševiću, neće mu biti lako jer znamo u kakvom je stanju Zagreb. Zaplješćimo novom gradonačelniku - kazao je i zaključio:

- Poručujem svima da ćemo nastaviti boriti se s nekim anomalijama koje smo uočili, a to je da i dalje razotkrivamo aktivnosti udruga, da ćemo se boriti s klijentelizmom i korupcijom. Bio je užitak sudjelovati u ovome, svi smo nešto naučili. Nastavit ćemo djelovati kao treća po snazi stranka. Proanalizirat ćemo rezultate i biti bolji na sljedećim izborima. Obećavam, tako mi Bog pomogao.

 

Komentara 26

DU
Deleted user
21:52 30.05.2021.

Sreća da je Škoro tako loš protukandidat.

MC
Mcro
21:40 30.05.2021.

Prestavljate vi svjetlo baterije lopovčino jebena, koliko si kradezeovaca primio u stranku.. Mrš.. Pozdrav od vjernika "Skoro gradonalelniče"... Možeš i ti.. Da nam popušiš

CO
coruption
21:35 30.05.2021.

čestitke Tomislavu na prvom poslu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije