Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legradski SDP pokuša

Ministarstvo uprave: Mora biti referenduma u Legradu

Mladen Vernic
Marijan Sušenj/PIXSELL
09.06.2011.
u 14:09

Osim smjene načelnika Mladena Vernića, oporbeni SDP sada je zatražio i smjenu potpredsjednika vijeća Zvonka Jurasa (HDZ)

Ministarstvo uprave naložilo je legradskom Općinskom vijeću da raspiše referendum za smjenu načelnika Mladena Vernića (HDZ), za koji je potpise još krajem kolovoza prošle godine prikupio općinski ogranak SDP-a.

Nakon toga, oporba je vijeću uputila zahtjev za raspisivanjem referenduma, no ono ga je odbilo, pozivajući se na nepravilnosti pri prikupljanju potpisa. Na to se SDP žalio Ministarstvu uprave, a ono je ovih dana dostavilo rješenje Vijeću, u kojem navodi da je odluka o neodržavanju referenduma bila nevažeća.

SDP sada traži i ostavku Zvonka Jurasa, HDZ-ova potpredsjednika Općinskog vijeća zbog, tvrde, obmanjivanja i iznošenja lažnih podataka.

– Referendum mora biti raspisan u roku od 30 dana nakon što vijeće donese odluku o njegovom provođenju – objasnio je Ivan Sabolić, šef legradskog SDP-a, kojem će za načelnikovu smjenu biti potrebno prikupiti pedeset posto plus jedan glas birača.

Podsjetimo, SDP načelniku koji je fotelju na proteklim izborima potvrdio sa samo jednim glasom prednosti pred nestranačkim protukandidatom Nikolom Gerendajem, predbacuje da je stvorio dugove u općini, da ne dolazi na posao i nesavjesno obavlja svoj posao.

Načelnik Vernić jučer, pak, nije bio dostupan za komentare, no već ranije je za Večernjak izjavio kako se eventualnog referenduma ne boji jer smatra da svoj posao dobro radi, a da ga oporba neprestano kritizira, no nikad ne predloži bolja rješenja.

Ključne riječi

Komentara 2

FR
friz
10:29 13.06.2011.

svaka politička stranka koja dozvoljava da su im čelnici na funkcijama takvi kao ovaj,mora znati da joj to debelo umanjuje šanse na izborima.One pak stanke koje će voditi ili vode brigu o svojim instaliranim kadrovima,imati će dobre reference da dugoročan ostanak na vlasti.Tko će raditi za narod,dobiti će i podporu tog naroda .A tko ne,odgovor na to zna i sam.Nadam se da uskoro dolazi vrijeme,kada će političari svatiti da moraju služiti narodu koji ih je izabrao,a ne da mu se nameću kao apsolutni gospodari.

FR
friz
15:04 11.06.2011.

samovlada,nepotizam,nerad,lijenost su neki od epiteta koje \"krase\" ovog lika.Što se pak tiče kriminala,ako postoje indicije treba to istražiti.Ne samo da je vratio opčinu u \"kameno doba\",veće je i Šodericu vratio također.Šoderica,taj biser,kako nju neki zovu podravsko more,totalno je zapostavljena i zapuštena zahvaljujući prije svega njemu i garnituri nesposbnjakoviča iz poglavarstva u Legradu.Šoderica je već trebala dobiti gradski vodovod,projekti su gotovi,dozvola plačena ,ali zbog inertnosti Verniča ništa.I zato ga treba maknuti,jer samo koči razvoj svega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije