Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lakše studiranje

Ministarstvo stipendira 10 učenika Strukovne škole u Sisku

brod
Duško Marušić/Pixsell
17.09.2012.
u 12:02

Ministarstvo dodjeljuje stipendije učenicima nautičkog smjera četvrtu godinu zaredom, čime je nakon mnogo godina prekida u Strukovnoj školi u Sisku ponovno počelo školovanje učenika za to deficitarno zanimanje.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture stipendirat će 10 učenika 1. razreda srednje Strukovne škole u Sisku (bivša Obrtnička škola) nautičkog smjera unutarnje plovidbe u školskoj godini 2012./13. Iz ministarstva poručuju da mjesečnu stipendiju od 800 kuna tijekom školske godine mogu ostvariti učenici prema listama prvenstva, ovisno o prosjeku ocjena, a pravo na stipendiranje tijekom naobrazbe uvjetovano je redovitim upisom u nastavni program bez ponavljanja godine.

Iz ministarstva napominju da su nakon završenog školovanja stipendisti dužni ploviti na brodovima pod hrvatskom zastavom, brodovima hrvatskih brodarskih društava ili raditi u institucijama RH iz područja riječnog prometa najmanje onoliko vremena koliko su primali stipendiju. Ako nema mjesta na hrvatskim, mogu se ukrcati i na brodove pod stranom zastavom.

Natječaj je objavljen danas, 17. rujna na web-stranici Ministarstva, a rok je za prijavu 8 dana od objave. Detalji natječaja i popis potrebne dokumentacije mogu se pogledati ovdje.

Ključne riječi

Komentara 1

IB
istina_boli
12:31 17.09.2012.

Pretrgli se, cak 10 ucenika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije