Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Leteći advokat

Miletić samo na bijedi radnika Borova izvukao 1,3 milijuna kuna

Petar Miletic
Foto: Branimir Bradarić
1/3
05.05.2010.
u 20:00

S Polančecom je Miletić ostao nasamo. Govorilo se o honoraru, a on je čekao da svi naši odvjetnici odu, kaže Mirko Grahorac iz Udruge bivših radnika.

Uhićenje vukovarskog odvjetnika Petra Miletića u Vukovaru, barem među onima s kojima smo razgovarali, nije nikoga previše iznenadilo. Uhićen je u utorak ujutro u uredu i odvezen u istražni zatvor.

– Čim je to djelo USKOK-a, onda to nije ništa bezazleno. Ako je riječ o nekim poslovima s bivšim ministrom Polančecom, kako navode mediji, to bi moglo biti vrlo neugodno za njega – rekao nam je vukovarski odvjetnik koji je želio ostati anoniman.

Obitelj i veze u Srbiji
Kaže i da Miletić nije imao nikakvu specijaliziranu odvjetničku djelatnost u čemu bi se posebno isticao, nego je svaštario kao i većina odvjetnika u malim sredinama. Navodno je radio mnogo na relaciji Hrvatska – Srbija, gdje ima brojna poznanstva i veze.

Građani misle da je Miletić u vezu s Polančecom stupio tijekom pregovora o sudbini bivših radnika Borova srpske nacionalnosti koji su tražili priznavanje radnoga staža u vrijeme Domovinskog rata i okupacije Vukovara te isplatu otpremnina kakve su dobili i bivši radnici hrvatske nacionalnosti.

Predsjednik Udruženja bivših radnika Borova Mirko Grahorac kaže da je nezadovoljan radom odvjetnika angažiranih u njihovim slučajevima, a da je Miletića dvaput prijavljivao Hrvatskoj odvjetničkoj komori.

– U tom predmetu radnici nisu dobili ono što su tražili i što im je obećavano. Nakon što smo pokrenuli taj slučaj, ubrzo se i on pojavio i angažirao zajedno s ostalim odvjetnicima. Mislili smo da je bolje da je više angažiranih odvjetnika. No ubrzo je počeo raditi okolo, zvati ljude pa čak i davati nekakve oglase na lokalnim radiopostajama u kojima je pozivao radnike da mu se jave za daljnje zastupanje – rekao je Grahorac.

Radnici su se žalili
Dodaje kako je Miletićevo ponašanje u tom postupku prešlo mjeru dobra ukusa te da su im se bivši radnici često žalili. Prisjeća se da je Miletiću na ročištu i jedan vukovarski sudac prijetio da će ga prijaviti komori. Inače, svi radnici koji su htjeli podnijeti tužbu protiv Borova kako bi ostvarili svoja prava, a bilo ih je više od 4500, morali su uplatiti po 400 kuna za odvjetničke usluge.

Nakon što je potpisan sporazum, Miletiću i ostalim odvjetnicima Borovo je bilo dužno isplatiti novac za zastupanje radnika. Glavni direktor Borova Mirko Ćavara kaže da je, prema sporazumu, Borovo Miletiću isplatilo 1,3 milijuna kuna, ali i da je njegov zahtjev bio mnogo veći.

– Sjećam se da je uvijek pri putovanjima u Zagreb imao sastanke. U brojnim razgovorima sudjelovao je i tadašnji ministar Polančec, a s njim je Miletić ostao razgovarati i onaj dan kada se dogovarao njihov honorar nakon što su ostali angažirani odvjetnici otišli. Što je bila tema tog razgovora, ne znam niti me interesira – kaže Grahorac.

Komentara 20

EM
emac
12:24 06.05.2010.

koje vijesti ha, pa stvarno mislite da nas jedino to interesira???? pa dajte novosti ,a ne tko je uhičen, pa več mi je zlo od tih uhičenja, bljek

AL
alphazulu99
20:41 05.05.2010.

Bilo bi dobro znati tko vise voli Hrvatsku. Miletic ili Polancec ili mozda netko treci. Za sada Miletic vodi jer je manje od Polanceca ostetio drzavu u kojoj zivi.

Avatar punkufer
punkufer
14:29 06.05.2010.

Lopov. I to srpski lopov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije