Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO NAPAD U ŠKOLI

Milanović: Netko ga je sprijateljio s oružjem, to nije naučio s televizije

Zagreb: U Areni je otvoren Modular Homes Expo -sajam  montažnih i modularnih kuća
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
04.05.2023.
u 12:12

Milanović se prilikom posjeta sajmu "Modular Homes Expo" osvrnuo na slučaj u Beogradu smatrajući kako je u Hrvatskoj to još uvijek ne može dogoditi, te pokušao shvatiti zašto suci u ponedjeljak prosvjeduju. Dao je kritike i na centralizaciju u Zagrebu

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na otvorenju sajma "Modular Homes Expo". Nakon obilaska osvrnuo se na pitanja novinara o modularnim kućama na Banovini i kako je moguće da ih Hrvatska nije dobila nakon potresa. "To morate pitati Vladu" kratko je odgovorio predsjednik.

Milanović smatra kako štrajk sudaca koji kreće od ponedjeljka neće dugo trajati, ali i da ga ne iznenađuje da se uspoređuju s drugim branšama jer žele ravnopravnost. " Zaključili su da je to nepovoljno za njih i idu u štrajk. Nemam problem s tim, ali imam problem da dva tri suca, od njih recimo 1700, divljaju u medijima i onda nakon toga pišu presude. Znate na koga mislim. Suci nisu političari. Imaju ogromnu moć. Ogromna većina taj posao radi odgovorno sa sviješću koliki je pritisak i kolika su očekivanja, ali znate da uvijek ima kukolja." rekao je.

Slučaj u Beogradu smatra katastrofom, ali i da je "Momak očito imao plan. Netko ga je sprijateljio s oružjem, naučio kako da rješava stvari. Izgleda da je imao visoku stopu uspješnosti u eliminaciji ljudskih života. To se uči, to nije naučio s televizije." Dodao je i da "U slučaju da ta psihoza krene i da se rasplamsa, imat ćemo raslojavanje kakvo u Hrvatskoj nismo imali desetljećima. Oni koji si to mogu priuštiti, gradit će škole za svoju djecu ili će ih slati u škole koje će imati dva metra bodljikave žice i rovove, zbog zaštite od ovakvih katastrofa koje prijete izvana, a oni koji ne mogu onda  će slati djecu u javne škole u kojima će kvaliteta biti na razini onih u SAD-u, gdje živiš - takva ti je škola. Hrvatska je u tom smislu bila jedna uspješna priča. U Hrvatskoj ne samo da je bila sigurnost, nadam se da je i dalje, već je bilo praktički svejedno gdje živiš." prenosi HRT.

Zagreb: U Areni je otvoren Modular Homes Expo -sajam  montažnih i modularnih kuća
1/33

"Drago mi je da više ne koristite izraz reforma jer ovo to nije, ovo je prčkanje po poreznim stopama" rekao je Milanović komentirajući najavu poreznog rasterećenja i rasta plaća te naglasio kako se "Takve stvari ne rade bez političkih motiva".

Rekao je i kako se velike plaće ili mirovine legalno skrivaju jer su izuzete od poreza. "Ovo s ukidanjem prireza, to se tako ne radi. Ne možete lokalnoj samoupravi na takav način izbiti prihod, dovesti je u nelagodnu poziciju da se mora pravdati pred biračima, pred građanima Zagreba, Rijeke i Splita, najvećih gradova u kojima HDZ nije na vlasti, i ne možete mi reći da je to slučajno. To su jeftini štosevi" poručio je.

Misli i kako je centralizacija u Zagrebu nerealna i da o tome odlučuje isključivo država. "Nije realno da država bude skroz decentralizirana jer će se onda raspasti. Mora postojati uzde u Zagrebu. Međutim, on ne može odlučivati o svemu i dovoditi jedinice lokalne samouprave u poziciju da praktički ne znaju što će biti sutra, a nema razloga za to".

VIDEO Beograđani u szama: Ovo je nešto što se taložilo u našem društvu i sad je eskaliralo

Komentara 9

Avatar Bill Carson
Bill Carson
13:23 04.05.2023.

Slažem se. Kakve računalne igre ili filmovi. Krivi su roditelji. Ponekad su oni materijalno napredni roditelji najgori glede odgoja djece jer su glavom i dušom negdje drugdje, uvijek fokusirani na zaradu, a djeca su im gotovo smetnja.

BL
blekpanther
21:56 04.05.2023.

Zašto naš el presidente nebi smio komentirati stvari iz komšiluka pa izbrojite naslove na ovom portalu a takvi su svi !

EB
EBERT
13:49 06.05.2023.

Hvala vam na zutim kartonima. Ako nesmijem pisat ono sto mislim pitam vas zasto uopce???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije