Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pohvalila Srbiju

Merkel: Sve države zapadnog Balkana imaju europsku perspektivu

Angela Merkel
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
07.06.2014.
u 16:40

Njemačka kancelarka je podsjetila da je Njemačka priznala nezavisnost Kosova te je uvjerena da će i "Srbija ići praktičnim putem poboljšanja odnosa" s tom državom.

Njemačka kancelarka Angela Merkel u video poruci postavljenoj na stranicama njemačke Vlade istaknula je da sve države zapadnog Balkana imaju jasnu europsku perspektivu, piše RTS.

Merkel je posebno pohvalila Srbiju za napredak u odnosim s Kosovom te istaknula da se veseli posjetu srpskog premijera Aleksandra Vučića Berlinu i dodala da će s njima razgovarati o "daljnjem putu Srbije".

Njemačka kancelarka je podsjetila da je Njemačka priznala nezavisnost Kosova te je uvjerena da će i "Srbija ići praktičnim putem poboljšanja odnosa" s tom državom.

- Kada se pogleda u povijest, vidi se da se takve promjene prihvaćaju, ali da su određene promjene spore - kazala je Merkel i istaknula da je važno da Srbija želi ići putem prema Europskoj uniji - kazala je Merkel.

>>Merkel: Srbija ne ispunjava uvjete za kandidaturu za EU

>>"Ako Srbija želi kandidaturu za EU, neka ukine paralelne strukture"

Komentara 21

KA
kafka
20:18 07.06.2014.

Nadam se da je (europsku perspektivu) i mi Hrvati imamo, jer iako smo u EU ja je još ne vidim. :-)

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
18:10 07.06.2014.

Drugim rijecima, priznajte Kosovo, pa bumo razgovarali

AD
adagio
19:27 07.06.2014.

Pohvalila Srbiju.Tesko nama uz te pohvale.Pored ovakvih prijatelja,Srbiji ne trebaju neprijatelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije