Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon o radu

Ličani sa zakašnjenjem počeli potpisivati peticiju

potpisi
Marko Čuljat
16.06.2010.
u 15:22

U najvećem ličkom gradu počelo je stidljivo, samo na nekoliko internih mjesta kao što su uredski šalteri jer gradske vlasti nisu dopustile postavljanje štanda na Trgu Stjepana Radića u Gospiću.

Još u petak 11. lipnja na nekoliko mjesta počela je sindikalna akcija potpisivanja peticije za raspisivanje referenduma o novim izmjenama Zakona o radu. U najvećem ličkom gradu počelo je stidljivo, samo na nekoliko internih mjesta kao što su uredski šalteri jer gradske vlasti nisu dopustile postavljanje štanda na Trgu Stjepana Radića u Gospiću. Čak su komunalni redari protjerali sindikalce s Trga, a dozvola je na sindikalnu adresu poslana telefaksom tek u ponedjeljak 14. lipnja u 14 sati.

Zbog ovakve situacije u najvećem ličkom gradu danas se u akciju uključio i SDP. Na sindikalnom štandu danas prijepodne potpise su prikupljali stranački čelnici Darko Banić, predsjednik GO SDP-a Gospić, Nikola Maras, potpredsjednik ŽO SDP-a i Vlado Orešković, predsjednik OO SDP-a Perušić.

- Oduvijek smo uz radnike i radnička prava jer je to za SDP svetinja. Budući da je i predsjednik Milanović potpisao, to i nas na terenu obvezuje. Kada smo doznali da nije dozvoljeno prikupljanje na gradskom trgu, odlučili smo se uključiti u akciju. Jučerašnji demanti gradonačelnika Kolića nije iskren jer je rješenje poslano kasno u ponedjeljak, a ne još u petak - kaže Nikola Maras, potpredsjednik Županijske organizacije SDP-a. Jučer prijepodne štandu su prilazili građani iz gotovo cijele Like i potpisivali se.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar kos
kos
07:41 18.06.2010.

Pa i Iranci imaju veću demokraciju od nas,,ovo je kao demokracija,, vide se očajnički potezi \"\"KRADEZ-A\"\",zbog ovakvih i sličnih manipulacija opet će izgubiti izbore,,a i herceg -glasače....

Avatar cobra1704
cobra1704
21:25 16.06.2010.

Čekali su da Milinović ode u Zagreb.....

Avatar best vocal
best vocal
11:35 17.06.2010.

već je vrijeme da kolića i njegov adz-e netko makne iz tog grada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije