Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava

"Krešo je držao pištolj, a oštećeni je vikao: Pucaj!"

Krešimir Gilja
Anto Magzan/PIXSELL
02.06.2011.
u 17:47

Krešimira Gilju (40) se, osim za pokušaj ubojstva, tereti i za općeopasnu radnju

– Došla sam u lokal jer me pozvala moja djelatnica. Kada sam došla, na ulazu sam vidjela pištolj. Izašla sam van kako bih pozvala policiju. Nakon povratka unutra, vidjela sam Krešu i oštećenog. Krešo je u ruci imao pištolj, a ovaj drugi nasrtao je na njega i vikao mu: Pucaj! Pucaj! Došla sam do njih i molila Krešu da ne puca. Pištolj je bio uperen prema oštećenom, no ne znam u kojem je točno položaju bila ruka. Vidjela sam trenutak opaljenja, a metak je otišao nekamo gore – ispričala je danas na zagrebačkom Županijskom sudu Ružica B. svjedočeći na suđenju Krešimiru Gilji (40), optuženom za pokušaj ubojstva Drage Tunjića (48) u rujnu 2007.

Gilju se, osim za pokušaj ubojstva, tereti i za općeopasnu radnju, a incident se dogodio u jednom kafiću u Sesvetama, nakon što su se on i Tunjić porječkali. Uslijedilo je naguravanje, a u svemu tome Gilja je u jednom trenutku izvadio pištolj, koji je opalio. Giljina obrana tvrdi da nije bila riječ o pokušaju ubojstva, već samo o ispaljivanju hica u zrak radi zastrašivanja.

Sam Krešimir Gilja, koji je na suđenje doveden iz pritvora, kazao je da se ne osjeća krivim. Njegov odvjetnik Milenko Umičević tražio je da mu se ukine pritvor, no vijeće je prijedlog odbilo.

Komentara 7

MO
mozel
20:48 02.06.2011.

Vidi ovo,ne osjeca se krivim.Zasto je nosio pistolj,pa nosio je da pravi nekakvu silu ili da nekoga ubije.Nije ovo texas prvobitnih kauboja.Za nedopusteno pucanje u kaficu jedno 10 godina zatvora pa ce drugi drugacije misliti o ovakvim postupcima.

MU
mudri
00:29 03.06.2011.

taj gilja je i u ciboni pucao i ubio čovjeka,jadnik sigurno su ga opet napali,ko je sljedeći pitam se.

MM
Mladen Miletić
18:10 02.06.2011.

. Njegov odvjetnik Milenko Umičević tražio je da mu se ukine pritvor, no vijeće je prijedlog odbilo. bez obrazloženja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije