Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kenija će deportirati radikalnoga muslimanskog klerika

kenija
AFP
19.01.2010.
u 07:55

Muslimanski klerik Sheikh Abdullah al-Faisal, čije je uhićenje u glavnom gradu Kenije Nairobiju izazvalo val nasilnih prosvjeda, bit će deportiran na Jamajku u iduća dva dana, priopćilo je kenijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Muslimanski klerik Sheikh Abdullah al-Faisal, čije je uhićenje u glavnom gradu Kenije Nairobiju izazvalo val nasilnih prosvjeda, bit će deportiran na Jamajku u iduća dva dana, priopćilo je kenijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Kenijske vlasti pokušavale su ga deportirati i ranije, no to im nije polazilo za rukom zato što zemlje u koje je mora sletjeti u tranzitu nisu dopuštale da se iskrca na njihov teritorij. No, jučer je ipak postignut sporazum s dvije neimenovane zemlje koje su odobrile i osigurale tranzit radikalnog klerika.

Kenijske vlasti nikako ne žele ponavljanje krvavih nereda koji su izbili nakon izbora 2008. godine. Al-Faisal, koji je iz Velike Britanije izgnan prije tri godine zbog širenja rasne i vjerske mržnje, ocijenjen je kao vrlo velika prijetnja stabilnosti.

Ključne riječi

Komentara 30

OB
-obrisani-
11:05 19.01.2010.

-Fenlo, tvoje je mjesto u Libanonu ili Gazi kod krvavih ubica Hezbollaha ili Hamasa. Ja imam zrakoplov izraelske zracne kompanije direktno iz Stockholma. Ako hocu. Ali, Izraelci ne trebaju moju pomoc! Izraelci se mogu i znaju boriti sami.

OB
-obrisani-
12:31 19.01.2010.

Hugo iz Kaveza, veselje idiota, he he ... I ruku na srce, ne vidim trenutno jos nekih minusa na mojim postovima, bas obratno, djelatnici iranskog veleposlanstva jos spavaju ... Debilcino!

OB
-obrisani-
09:30 19.01.2010.

Ne zaboravite na bombe stavljene uz americko veleposlanstvo u Keniji, kad je umrlo oko 200 ljudi, od tih samo nekolko Amera, ostali Kenijanci ... U Keniji se isto tako ispalilo raketu na veliki civilni zrakoplov pun europskih turista. Na srecu raketa nije ispunila zelja teroristima ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije