Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirala afere

Kardum: Etički kodeks za političare, ali i sve javne dužnosnike

HRT Screenshot
08.04.2014.
u 23:52

Pozdravljamo donošenje etičkog kodeksa za političare, ali i za sve javne dužnosnike na svim razinama, rekla je Kardum

Livia Kardum iz Transparency Internationala u Dnevniku HTV-a komentirala je nedavne afere vezane uz Marinu Lovrić Merzel i Željku Sabu te istaknula kako bi se za sve političare, ali i javne dužnosnike trebalo uvesti etički kodeks.

 - Pozdravljamo donošenje etičkog kodeksa za političare, ali i za sve javne dužnosnike na svim razinama. Često se spominje termin politička elita - to znači da bi političari trebali biti najbolji i da ne bi smjeli imati nikakvih privilegija i iskorištavati javnu funkciju za vlastitu korist, kazala je Kardum te dodala nije bitno što su Lovrić Merzel i Sabo podnijeli ostavke u stranci, već činjenica kako to nisu učinili u trenutku kad su se dogodile afere.

Kardum je izjavila kako se i za najmanje nepoštenje treba odstupiti s javne dužnosti.

>> Lovrić Merzel još ne želi dati ostavku na mjestu županice

Komentara 13

AR
argonaut11
09:44 09.04.2014.

Ma kakav crni etički kodeks...etički kodeks može vrijediti za ljude ali ne i za političare.Za političare treba donijeti propis kako svaki onaj kojeg se okrivljuje za bilo koje nečasne radnje a posebice ako je podignuta bilo koja optužnica ne smije obavljati bilo kakvu javnopolitičku dužnost.Nije li apsurdno da recimo noćni čuvar primjerice u banci ne smije biti kažnjavan ili ne može raditi taj posao ako se protiv njega vodi postupak ali osuđenicima ili okrivljenicima političarima se dopušta biti gradonačelnik,župan,ministar pa čak i predsjednik.

Avatar Tutlek007
Tutlek007
10:25 09.04.2014.

Slažem se 100%,ali u zemlji gdje je su zakoni pisani da se izigravaju....što će tek biti s kodeksom?

DO
doktorica
08:10 09.04.2014.

onda gotovo svi političari kako bivši tako i sadašnji nebi mogli obavljati svoj posao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije