Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U crkvi svetog Leonarda u Grazu

Johann Trummer, glavni predstavnik vlasnika koncerna Styria Media Group, ispraćen na posljednji počinak

Johann Trummer
Foto: KLZ/Juergen Fuchs
1/4
02.08.2019.
u 23:29

Oproštaj od sveučilišnog profesora, svećenika i glazbenika koji je život posvetio podučavanju i komunikaciji

Johann Trummer (1940.-2019.), dugogodišnji pročelnik Odsjeka za sakralnu glazbu Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Grazu i glavni predstavnik vlasnika medijskog koncerna Styria Media Group AG, ispraćen je na posljednji počinak jučer u Grazu, u crkvi svetog Leonarda.

Johann Trummer preminuo je 19. srpnja, a više od 35 godina bio je na čelu Katoličkog medijskog udruženja, vlasnika Styria Media Group AG, najveće medijske grupacije u Austriji, Hrvatskoj i Sloveniji. Uz to što je bio najviši predstavnik vlasnika u koncernu Styria Media Group AG, Trummer je bio sveučilišni profesor, svećenik te glazbenik i majstor kraljice instrumenata, orgulja. Život je posvetio podučavanju i komunikaciji. Po rođenju Štajerac, završio je paralelne studije teologije i glazbe u Grazu. S tim je gradom i s njegovom umjetničkom akademijom bio povezan cijeli život – radio je kao pročelnik Odsjeka za sakralnu glazbu, a predavao je i u Sankt Peterburgu i Minsku.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, predsjedao je privatnom zakladom Katoličkog medijskog udruženja koja u vlasništvu ima koncern Styria Media Group u Grazu i koja uključuje 24 sata, Večernji list, Poslovni dnevnik i Njuškalo. U medijskom prostoru Trummer se dokazao stavom, uvjerenjem i upornošću. Svoje je udruženje vidio kao “zajednicu neovisnih katolika u pluralističkom društvu”, koji su “posvećeni nasljeđu, ali na oku drže sadašnjost”. Njegovo djelovanje u smislu neovisnosti i vjerodostojnosti nastavit će trajati. Na žalost, samo nekoliko tjedana prije obilježavanja 150. obljetnice “njegove” Styrije, preminuo je u 80. godini nakon teške bolesti.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar marlboro_man
marlboro_man
13:11 03.08.2019.

nikad mi neće biti jasna ta spona klera tj. katoličkog backgrounda styrije, i sudeći po tonalitetu i orijentaciji kojom je determinirano vaše izvještavanje naročito 24časa i vl portal odnedavno,.... dobro ima ruska poslovica "ako neznaš o čemu se radi, radi se o novcu", besramno...

VJ
vjaceslav
03:33 03.08.2019.

moram priznati da nikada nisam uočio misionarenje ili bilo što što bi večernji list svrstavalo ili povezivalo s katoličkim tiskom

ZO
Zooltan
03:14 04.08.2019.

Za ta crkvena posla imaju svoj glas koncila, kulu stražara katolički radio pa tamo neka objavljuju. Ovaj članak po ničemu ne spada u Večernji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije