Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije na potez ek

Jedinstveno tržište povećat će konkurentnost

Boris Drilo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
07.05.2015.
u 14:30

Jedinstveno digitalno europsko tržište ispravan je put ako i provedba bude brza i učinkovita te nadasve jednostavna

EK je odabrao ispravan pristup za korištenje svih mogućnosti za rast jedinstvenog digitalnog tržišta EU (digitalna trgovina, elektroničke komunikacije, autorska prava, elektronička pismenost...), smatra Dražen Lučić, šef regulatora HAKOM-a, te tvrdi da će HAKOM, kad bude zauzimao stav o direktivama i uredbama, uzeti u obzir i posebnosti hrvatskog tržišta te itekako voditi računa da predložene mjere EK budu sukladne i interesima hrvatskih krajnjih korisnika i operatora.

Jedinstveno europsko digitalno tržište trebalo bi omogućiti povećanje konkurentnosti europskog ICT sektora, smatra Boris Drilo, direktor strategije HT-a.

– Visok stupanj fragmentacije dosad je ograničavao ekonomiju obujma i sposobnost europskih telekoma i ICT kompanija da svoja ulaganja u usluge i proizvode učine što učinkovitijim i da ih u što kraćem roku ponude korisnicima. DT je kao najveći europski operator u ranoj fazi uvidio sinergijske prednosti europskih operacija između nacionalnih telekomunikacijskih kompanija od Nizozemske do Grčke uključujući Hrvatsku – ističe Drilo.

Vipnet također podržava nastojanja EU da se uvede jedinstveno digitalno tržište, posebice s aspekta harmonizacije zaštite prava korisnika, autorskih prava, pravila vezanih za PDV te ujednačavanja prava i obveza OTT davatelja usluga i telekom-operatora koji djeluju u okvirima digitalne ekonomije, a s ciljem otvaranja radnih mjesta kao rezultatom novog digitalnog doba.

>>Strategija EK: Ujedinjenje 28 nacionalnih tržišta u jedno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije