Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ispovijest zaštitara: Pljačkaš sa sjekirom nije me poslušao i morao sam pucati

04.03.2009.
u 18:33

SLAVONSKI BROD - Osjećam se čudno, kao da mi se to nije dogodilo, ali znam da bih jednako postupio kad bih opet bio u takvoj situaciji. Bilo mi je grozno i sretan sam da je tako završilo - kazao je Josip Jovanovac (28), djelatnik zaštitarske tvrtke Sigurnost-Buzov, koji je u utorak u 15.45 sati spriječio maskiranog Ivana Majora (42) da naoružan sjekirom opljačka poslovnicu Štedno-kreditne unije u naselju Andrije Hebranga.

– Zahvaljujem svima na potpori, od čelnih ljudi moje tvrtke do policije i običnih građana, ali ne daj, Bože, da se takvo što ponovi. Čuo sam kada je maskirani napadač vičući zatražio novac od službenice. Odmah sam mu naredio da odbaci sjekiru.

Odmah mu pomogao
– Nije poslušao, naredbu sam ponovio još dva puta, a kada je krenuo na mene mašući sjekirom, morao sam spašavati život i ispalio sam u njega hitac iz službenog pištolja. Nije mi bilo ni na kraj pameti da ga ubijem, već sam ga želio spriječiti da učini što je naumio. Kada je pao, odmah sam mu prišao i vidjevši da je živ upitao ga je li dobro i pozvao hitnu. Bilo kakvom strahu nije bilo mjesta, jer sam se borio za svoj život, ali nije nimalo ugodno kada netko na vas ide sa sjekirom. Bez obzira na sve, uskoro se vraćam na posao – kaže Josip Jovanovac.

U selu Divoševcima, istočno do Broda, šok i nevjerica da je njihov sumještanin Ivan Major pokušao oružanu pljačku. Njegova supruga nije bila kod kuće, pa je o Ivanu ukratko ispričao susjed Zvonko Bilušić:

– Ivan i ja zajedno smo bili u ratu. Ima status 40-postotnog HRVI, liječio se od PTSP-a i zbog toga troši lijekove. Ima braniteljsku mirovinu od oko 2000 kuna, kredit za kuću, nezaposlenu suprugu i četvero malodobne djece.

Sve je iznenadio
– U utorak popodne kazao je da ide u Brod kopirati neke dokumente i supruga nije mogla vjerovati kada joj je policija rekla što se zbilo. Znamo ga kao mirnog čovjeka – kazao je Zvonko Bilušić, a Ivanov brat Vinko Major dodao je da ga je začudio Ivanov postupak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije