Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad u iraku

ISIL u problemima. Koalicijske snage ubile Al-Baghdadijeva zamjenika?

Abu Alaa al-Afri
Foto: U.S State Department
13.05.2015.
u 17:52

Abu Alaa al-Afri navodno je ubijen u napadu na jednu džamiju gdje se skrivao

Još jednu dobru vojnu akciju izvršile su koalicijske snage pod vodstvom SAD-a na sjeveru Iraka.

Ovoga puta u zračnom napadu navodno su ubili Abdula Rahmana Mustafu Mohammeda zvanog Abu Alaa al-Afri, drugog čovjeka u zapovjednom lancu islamskih militanata, piše BBC.

Vijest je potvrdilo iračko ministarstvo obrane, ali ne i američke vojne snage. Al-Afri se u trenutku napada nalazio u džamiji u gradu Tal Afaru gdje je u tijeku bio sastanak militanata. Ubijeno ih je još desetak.

Nakon što je zapovjednik ISIL-a Abu Bakr al-Baghdadi navodno teško ranjen u savezničkom napadu, pojavile su se priče da je upravo Al-Afri preuzeo zapovjedništvo nad operacijama ISIL-a pa bi njegovo smaknuće bilo veliki udarac islamistima.

Prošlog tjedna američka vlada ponudila je nagradu od 7 milijuna dolara za informaciju o al-Afriju. Je li ona odigrala ulogu u lociranju zapovjednika militanata, još nije poznato.

>>'ISIL je došao u Bosnu, uskoro ćete nestajati i letjeti u zrak'

>>Glumeći mladu djevojku, zavela vođu ISIL-a i sve opisala u knjizi

Komentara 9

SD
Salko Dinamitas
10:44 14.05.2015.

kako je lijep ovaj ciko na slici. treba mu dati nobelovu nagradu za mir.

Avatar matalan
matalan
06:36 14.05.2015.

bravo judeo&američka ekološka alijansa, treba svijet očistiti od parazita ...

Avatar d-ano
d-ano
23:43 13.05.2015.

Tipicno zidovska metoda,,obezglavit protivnika minimum za 25% efekat je u rusenju cijelog sistema u velicini od 75 % matematicki se moze dokazat vrlo jednostavno...bitan je cilj ostalo nije vazno ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije