Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznao krivnju

Hrvatu u Irskoj povećana zatvorska kazna: Uhvaćen je s drogom i većom količinom novca

Ilustracija
Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
11.10.2022.
u 13:14

Viši savjetnik Ray Boland rekao je da je optuženi preuzeo odgovornost za drogu i novac. Kao olakšavajuću okolnost, odvjetnik je rekao da je njegov klijent vrijedan, da nije ranije osuđivan i da je surađivao.

Hrvat Miren Rakovac (33) uhvaćen je u Irskoj, u gradu Corku, s kokainom i kanabisom vrijednim 21.000 eura. Također, imao je 35.000 eura u gotovini u svom domu. Priznao je krivnju za posjedovanje droge na okružnom sudu u Corku u studenom 2021. godine, a sada mu je, nakon uspješne žalbe države, povećana jednogodišnja zatvorska kazna.

U veljači ove godine, osuđen je na dvije godine i šest mjeseci, od čega je zadnjih 18 mjeseci uvjetno, na što se država žalila kao neopravdano blagu kaznu, navodi Breakingnews.ie.

Na nižem je sudu detektiv Robert Kennedy posvjedočio da je dobio nalog za pretres njegove kuće 25. listopada 2020. godine. Kako je rekao sudu, uz drogu su pronađene elektronske vage i torbe, a novac je bio u zaključanom sefu. 

Viši savjetnik Ray Boland rekao je da je optuženi preuzeo odgovornost za drogu i novac. Kao olakšavajuću okolnost, odvjetnik je rekao da je njegov klijent vrijedan, da nije ranije osuđivan i da je surađivao.

Sudac John Edwards rekao je da se tročlani sud složio s podnositeljem žalbe i da je dodatno utvrdio da je 18-mjesečni uvjetni dio kazne "izvan norme". Rekao je da je trebala postojati posebna kazna za posjedovanje 35.000 eura jer je to samostalno kazneno djelo. Naime, riječ je o prihodu stečenom kriminalnom djelatnošću. Također, složio se da je kazna od pet godina primjerena. 

Sudac Edwards rekao je da će sud poništiti osudu i ponovno osuditi Rakovca na dvije godine i šest mjeseci za obje optužbe, od čega uvjetno na jednu godinu, po šest mjeseci za obje. 

VIDEO Otac dječaka pretučenog u Dugom Selu: 'Pao je i počeli su ga cipelariti. Trojica su ih tukla, ostali su snimali mobitelima'

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Matteo1212
Matteo1212
13:27 11.10.2022.

Diler je i previše dobro prošao, da se radi o nekoj arapskoj državi, dobio bi i kaznu kako spada za prodaju toga smeća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije