Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opća mobilizacija

HDZ-ove frakcije se ujedinile za eliminaciju Škore

Završni predizborni skup Grabar-Kitarović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/13
19.12.2019.
u 23:18

Atmosfera na skupu u Ciboni je bila daleko bolja i srčanija nego na predstavljanju predsjedničina programa na početku kampanje za Pantovčak, osjetila se mobilizacija i da se ništa ne prepušta slučaju

U HDZ-u je opća mobilizacija i zbijanje redova pred prvi krug predsjedničkih izbora jer njihova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović vodi političku bitku s Miroslavom Škorom za svaki glas na desnici. Koliko je situacija gusta i koliko je neizvjestan ishod prvog kruga predsjedničkih izbora svjedoči i veliki predsjedničin skup u Ciboni na kojem je, osim Ivana Penave, govorio i Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, kojeg je Plenkovićevo vodstvo bilo gotovo politički eliminiralo. I kojeg su u HDZ-u na skupovima bili prestali i pozdravljati, pa čak i u njegovoj bazi u Dubravi.

Brkić u svom govoru nije propustio dati do znanja da je praktički maknut iz stranačkog života, pa je poručio: "Evo mene moji ljudi, nisam nestao. Na početku ću kazati: Bio sam uz Kolindu i bit ću! Dogovorili smo se da će ona biti predsjednica deset godina. Znate koga smo maknuli s Pantovčaka i Banskih dvora. Ne želim im niti imena spominjati - rekao je Brkić u srčanom govoru, a predsjedničinim protukandidatima poručio da im želi blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu te da se nakon izbora nastave baviti poslovima koje su dosad radili.

Video: Završni predizborni skup Grabar-Kitarović u Ciboni

I Ivan Penava u svom govoru nije propustio spomenuti prosvjed koji je bio organizirao u Vukovaru protiv institucija države koje nisu učinile ništa po pitanju kažnjavanja ratnih zločina (a što je Plenković tada doživio kao udar na sebe op.a), rekao je kako su tada u Vukovaru bili ostavljeni sami i kako su neki tada izgubili kompas, ali da nisu bili ostavljeni od naroda i da je predsjednica podržala taj prosvjed.

- Svi vi koji ste poljuljani na krilima nove euforije ne srljajte! Neodlučnost i eksperimentiranje s drugim kandidatima za nas je luksuz koji si ne možemo priuštiti u nedjelju - obratio se Penava HDZ-ovcima ciljajući na Škoru. Ispraćen je ovacijama, a primijećeno je da se Stier ustao i zdušno pljeskao Penavi. Ovacije je dobio i Jakov Kitarović, a velikim pljeskom nagrađeni su i Plenković i K. Grabar-Kitarović.  

Završni predizborni skup Grabar-Kitarović
1/38

Je li uoči predsjedničkih izbora u HDZ-u nastupilo pomirenje stranačkih frakcija ili su Plenkovićevi oponenti, kao što je i bilo najavljeno za Penavu ali ne i za Brkića, samo "uskočili" predsjednici u borbi za drugi mandat na Pantovčaku? Unutarstranački izbori u HDZ-u, koji počinju u siječnju, dat će odgovor na to pitanje. U svakom slučaju, HDZ na Miroslava Škoru i njegov (pokušaj) otimanja HDZ-ovih birača odgovara angažmanom svoje stranačke desnice koju je Plenković bio posve pasivizirao. Osim Penave i Brkića, večeras je "od desnih" u Ciboni govorio i ministar branitelja Tomo Medved.

Atmosfera je bila daleko bolja i srčanija nego na predstavljanju predsjedničina programa na početku kampanje za Pantovčak, osjetila se mobilizacija i da se ništa ne prepušta slučaju. Cibona je bila puna premda se dio dvorane ispraznio prije završetka gotovo trosatnog skupa.

- Jeste li gledali sučeljavanje? Trema, nemar, nebriga? - poručila je K. Grabar-Kitarović u svom govoru, a tijekom cijelog skupa poentiralo se zbog Škorina lošeg nastupa sučeljavanju. Glavni tajnik Jandroković jučer je (optimistično) poručio da u HDZ-u nema podjela nego su svi zajedno za K. Grabar-Kitarović te da ona mora pobijediti baš u inat napadima u najprljavijoj kampanji dosad.
- Čovjek koji je rekao da u vukovarskoj koloni nema mjesta za pristojne ljude ne smije biti predsjednik - imao je Jandroković poruku i za Zorana Milanovića na spomen čijeg imena je Cibona počela zviždati. Na pobjedu je pozvao i šef HDZ-a Plenković koji je rekao da vjeruje K. Grabar-Kitarović i da je siguran kada je predsjednička funkcija u njenim rukama.  

Video: Ankica Mamić komentirala sučeljavanje kandidata

Komentara 157

MS
mala_sova
23:36 19.12.2019.

Ujedinile se hadezeovske četnička, udbaška, kosovska, briselska, sitnolopovska, krupnolopovska i mafijaška frakcija odavno. Halo, pa govorimo o "ljudima" koji su locirali, uhitili i transferirali Gotovinu i onda su podijelili 5 milijuna dolara nagrade.

Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
23:29 19.12.2019.

Uz podršku milana bandića, ivana vrdoljaka, tomislava sauche, milorada pupavca za kolindu nema straha... Pobjeda u prvom krugu...javio mi lovre kuščević koji pruža potporu u APIS-u....

NO
nostradamus11
23:28 19.12.2019.

Kako je rekao Penava, nemojte srljati dobro razmislite želite li dati glas ponovno Kolindi...sad il’ nikad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije