Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TO LIFE!

Guslač na krovu – na piru

Eduardo da Silva
Foto: Reuters
1/2
11.09.2010.
u 13:39

Velikan Broadwaya je, u dogovoru sa svim svatovima, svojoj mladenki napravio totalno ludo iznenađenje kao vjenčani poklon. Makar su oboje katolici, poslije ovog bi im i najtvrdokorniji rabin rekao Mazel tov!

Lin-Manuel Miranda je u svojih trideset godina uspio ostvariti nešto što drugi kazalištarci ne postignu u cijeloj karijeri. Taj rođeni Njujorčanin portorikanskog porijekla već u srednjoj školi glumio je u svemu i svačemu, od mjuzikla do Shakespearea, a kao mlad je počeo rad na onom što će postati hit-mjuzikl "In the Heights", priča iz njegovog njujorškog kvarta u kojem je odrastao (Washington Heights) i koja na jedinstven način u tradiciju broadwayskog mjuzikla uklapa hip-hop i salsa ritmove. Za taj mjuzikl Miranda je dvaput bio nagrađen Tonyjem, za najbolji mjuzikl i najbolju glazbu, a za tu najcjenjeniju kazališnu nagradu bio je nominiran i kao glumac; Pulitzerovu nagradu nije dobio, ali je ušao u uži izbor od tri kandidata.

Pored kazališta, okušao se i na televiziji: pojavio se u jednoj epizodi "Obitelji Soprano", a u šestoj sezoni "Dr. Housea" glumio je Houseovog cimera u ludnici. Trenutno radi na konceptualnom hip-hop albumu "The Hamilton Mixtape" posvećenom životu Alexandera Hamiltona, prvog ministra financija SAD i tvorca dolara. Radnu verziju tog albuma je, na poziv Baracka Obame, prošle godine uživo izveo u Bijeloj kući.

Miranda je već pet godina u stalnoj vezi s Vanessom Nadal, prijateljicom iz djetinjstva iz Washington Heightsa, i kad je došlo vrijeme da stanu pred oltar, 5. rujna 2010., multitalentirani mladoženja smislio je nešto posebno.

Stvar počinje sasvim nedužno: mladin otac drži govor, za mikrofonom mu se pridruži novopečeni zet, a njihova izmjena riječi prelazi u pjevanje, te im se pridruže kum i kuma, pa djeveruše, i na kraju svi svatovi, u savršenoj broadwayskoj koreografiji numere To Life iz legendarnog mjuzikla "Guslač na krovu". Lice zapanjene mladenke jasno govori koliko se trud isplatio. A svi dečki koji se spremaju za ženidbu morali bi smisliti nešto zbilja ludo da nadmaše trik ovog nadarenog Njujorčanina. L'chaim, zbilja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije