Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Grijanje grije 3000 stanova, a sada mora u stečaj

'29.10.2010. Termoplin, Varazdin, Predsjednica Vlade Jadranka Kosor prisustvovala je proslavi 40 godina tvrtke Termoplin. Direktor Termoplina Ivan Topolnjak Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
29.10.2012.
u 18:38

Tvrtku je osnovao Termoplin na čelu s direktorom Ivanom Topolnjakom, no ne žele im podmiriti 7,5 mil. kn duga

Tvrtka Grijanje, koja toplinskom energijom opskrbljuje oko 3000 varaždinskih kućanstava, ide u stečaj.

Tvrtka, koju je prije tri godine osnovao Termoplin na čelu s Ivanom Topolnjakom, nagomilala je oko 7,5 milijuna kuna duga. S druge strane, Termoplin posluje s milijunskim dobitkom, ali Grijanje ne žele spašavati nego ga šalju u stečaj. Vijećnici Rober Podolnjak i Alfred Obranić ističu kako je nelogično da tvrtka koja ima takve profite ne želi financijski pomoći sestrinskoj tvrtki.

U Termoplinu pak ne mogu vjerovati da u današnje vrijeme otvorenog i tržišnog gospodarstva postoje ideje o podmirivanju dugova i sufinanciranju neprofitabilnih djelatnosti na teret tržišnog poslovanja.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, pak, kaže kako ne može doći do gašenja Grijanja "jer ljude ne možemo dovesti u situaciju da nemaju alternativu za grijanje i toplu vodu", no rješenje za saniranje dugova Grijanja ne nudi. Za građane koji se griju preko te tvrtke ostaje nada se da se tvrtka neće ugasiti preko zime, ali i ozbiljno razmišljaju o prelasku na drva ili ugljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije