Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
piše Denis Romac

Globalna moć Kine nezaustavljivo raste: Želi preurediti svjetski poredak, ali ne kako to radi Putin

26.03.2023.
u 15:42

Samo nekoliko dana nakon što je Međunarodni kazneni sud (ICC) izdao nalog za njegovo uhićenje zbog ratnih zločina i deportacije ukrajinske djece u Rusiju, Putin je mogao iskazati dobrodošlicu jednom od najmoćnijih, a možda – ako uzmemo u obzir silnu moć što ju je nakon osvajanja praktično doživotnog mandata Xi Jinping koncentrirao u svojim rukama – i najmoćnijem svjetskom lideru.

Komentara 7

Avatar Foton
Foton
17:59 26.03.2023.

Glavni motor kineskog rasta je ogromni trgovinski suficit Iz izvoza u Ameriku I EU. To je doneslo u Kinu stotine milijardi dolara i eura od kojih se Kina spektakularno razvila. Sad svi na Zapadu uvidjaju da to mora prestati. Industrijaija se seli u druge zemlje, Vietnam, Meksiko, Brazil, Istocnu Europu. Kinezima ce preostat trgovina sa Afrikom, Rusijom, i drugim manjim ekonomijama svijeta, prihodi ce Im znatno pasti pa i razvoj. Za to ce trebati desetak godina, ali proces ispravljna zapadne naivnosti je poceo. A osim toga zbog populacijske politike broj radon sposobnosti stanovnistva u Kini Anglo pada, u 2040 imati ce manj radnika od Amerike gdje populacija ubrzano raste. Imigracija, cijeli svijet navalio u “propalu” Ameriku

BA
bacenheider
10:01 27.03.2023.

Sad zapad uvida sto su uradili.Sve sto kupis u europi ili ameriki je made ih china!Svu proizvodnju su prebacili u Kinu i Kina to iskoristila i izgradila se,a vi si sad fuckajte,istina pojedinci se obogatili,a sto im sad to znaci kad je doslo do nesigurnog stanja.

XA
xaron
23:27 26.03.2023.

Razlika izmedju Zapada i Kine je u tome što zapad misli na 4 godine max, a Kina misli na stolječe unaprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije