Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ Osijek Saborski zastupnik Branimir Glavaš o iskazu svjedoka protiv njega pred istražnim sucem:

Glavaš: Fehirov iskaz nebulozan i dogovoren s Odvjetništvom

02.06.2006.
u 19:58

Branimir Glavaš jučer je u Osijeku pročitao zapisnik Fehirova iskaza pred istražnim sucem i ocijenio ga nebuloznim i napravljenim u dogovoru s tužiteljstvom. – Pitam Krunoslava Fehira gdje su svi oni ubijeni na obali Drave, o kojima je prije godinu dana govorio na HTV-u. Kako to da se nije očitovao o tom javno izrečenom svjedočenju o više ubojstava za koja je rekao da je nalog dobio od mene – kazao je Glavaš te dodao kako je to potvrda Fehirove neuvjerljivosti.

– Imam informacije da je iskaz naručen od Državnog odvjetništva i rezultat njihova brifinga, uz obećanje kako će mu se pomoći da se i u ovom procesu prebaci iz položaja okrivljenika u pokajnika i svjedoka protiv mene – kazao je Glavaš. Na pitanje kako to da je mobiliziran netko kome je bilo samo 16 godina, kazao je kako se to činilo uz pristanak roditelja te kako je bilo vrijeme opće panike na svim frontovima, u jesen 1991. godine.

Branimir Glavaš, koji se posljednjih dana brani od optužaba iz istražnog zahtjeva za naređivanje ubojstava i mučenja u ratnom Osijeku, jučer nam nije želio ništa komentirati o tome.

– Ne čitam Večernji list pa vam ne mogu ni komentirati napise – kazao nam je kratko Glavaš.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije