Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ISPAD

Filipinski predsjednik predložio sulud način za dezinfekciju maski

Rodrigo Duterte, predsjednik Filipina
Foto: ELOISA LOPEZ/REUTERS/PIXSELL
24.07.2020.
u 11:46

Duterte nije prvi predsjednik koji je imao radikalne ideje kako se riješiti koronavirusa.

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte predložio je tijekom svojeg govora građanima da dezinficiraju svoje maske s benzinom, ukoliko nemaju drugo sredstvo kojim bi ih dezinficirali. 

- Na kraju dana, objesite svoju masku i našpricajte je sa sredstvom za čišćenje ako si ga možete priuštiti. Za one koji nemaju sredstvo za čišćenje, natopite masku u benzinu ili dizelu i taj kurv** sin COVID neće imati nikakve šanse - kazao je i zgrozio sve stručnjake, prenosi Fox News. 

Nije dugo trebalo čekati na rekaciju filipinskih liječnika koje je to zgrozilo i koji su pozvali da se to ne radi.  Dužnosnica iz Ministarstva zdravstva Maria Rosario Vergeire sugerirala je da se predsjednik samo šali i da ga definitivno ne bi trebali poslušati. 

- Znate kako predsjednik govori. To je vjerojatno jedna od njegovih šala - kazala je. 

Duterte nije prvi predsjednik koji je imao radikalne ideje kako se riješiti koronavirusa. Američki predsjednik Donald Trump predložio je u travnju na redovitom dnevnom susretu s novinarima u Bijeloj kući ubrzgavanje dezinficijensa u tijelo. Nakon brojnih osuda i nekoliko ljudi koji su ga poslušali i završili u bolnici jer su se otrovali, Trump je ustvrdio da je bio samo sarkastičan. 
 

Komentara 2

DI
Diesel
15:00 24.07.2020.

Sto je tu lose dezinficirati maske sa benzinom? Dobro, mozda bi bilo bolje sa diesel-om, ali ni benzin nije los.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije